ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ: ПОРЕДЕН СПАД В БРОЯ НА БОЛНИТЕ, НАМАЛЯЛ ИНТЕРЕС КЪМ ВАКСИНИТЕ

ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ: ПОРЕДЕН СПАД В БРОЯ НА БОЛНИТЕ, НАМАЛЯЛ ИНТЕРЕС КЪМ ВАКСИНИТЕ

Пореден спад в броя на новозаболелите лица бе отчетен през последното денонощие в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Изследванията на 73 души са дали положителен за COVID-19 резултат, като 8 от тях са заболели повторно.  По-малък е и броят на заразените в образованието – 5 учители и 7 ученици.

Излекувани са 35 души.

Почина неимунизиран пациент на 81 години, с COVID-19 и придружаващо заболяване. Щабът изказва съболезонвания на семейството и близките.

През изминалото денонощие са поставени едва 60 дози ваксини, предимно втори и бустерни дози. Поради липсата на задоволителен интерес, очаква се в близките дни да преустановят дейност допълнително разкритите мобилни ваксинационни кабинети в Сливен.

От началото на епидемията в област Сливен досега: диагностицирани са  25 179 души, излекувани са 23 046 души. За съжаление, изгубихме 1 221 наши съграждани.

Приложените дози ваксини общо са 89 870, а лицата със завършен имунизационен статус – 44 185.

Щабът напомня, че носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция и избягването на струпване от хора ограничава разпространението на вируса. Желаещите да бъдат по-защитени могат да посетят ваксинационните пунктове, разкрити в болничните заведения по график, публикуван в сайта на РЗИ.

 

Предишна ГЕОРГИ ВИШНАРОВ ОГЛАВИ РЕГИОНАЛНАТА ДИРЕКЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ В СЛИВЕН
Следваща РУСКИ РАКЕТИ УДАРИХА ВОЕННО ЛЕТИЩЕ КАРАЙ ПОБРАТИМЕНИЯ НА СЛИВЕН ГРАД МЕЛИТОПОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН ЧЕСТВА ДИМИТРОВДЕН

Събитията днес по повод празника на града – Димитровден започнаха по традиция с празнична Света литургия в Катедрален храм ,,Свети Димитър”. По-късно в къща-музей ,,Добри Чинтулов” се проведе ритуалът по

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН, ОБЩИНА СЛИВЕН И КМЕТОВЕТЕ ОБСЪДИХА ПРОМЕНИТЕ В НАРЕДБАТА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД

Ръководството на ОДМВР-Сливен участва в съвместна среща с Община Сливен във връзка с промените в Наредбата за обществения ред и работата на мобилните екипи. Старши комисар Димитър Величков изказа задоволство

Новини Сливен

ТИР ГОРЯ НА МАГИСТРАЛАТА В ПЕТЪК СЛЕДОБЕД

Тир горя в сливенския участък на АМ „Тракия“ в късния петъчен следобед. Инцидентът стана на км. 295 в посока София. Напълно изгоря ремарке с ламарина. Пристигналите огнеборци обаче спасиха камиона