ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ: ПОРЕДЕН СПАД В БРОЯ НА БОЛНИТЕ, НАМАЛЯЛ ИНТЕРЕС КЪМ ВАКСИНИТЕ

ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ: ПОРЕДЕН СПАД В БРОЯ НА БОЛНИТЕ, НАМАЛЯЛ ИНТЕРЕС КЪМ ВАКСИНИТЕ

Пореден спад в броя на новозаболелите лица бе отчетен през последното денонощие в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Изследванията на 73 души са дали положителен за COVID-19 резултат, като 8 от тях са заболели повторно.  По-малък е и броят на заразените в образованието – 5 учители и 7 ученици.

Излекувани са 35 души.

Почина неимунизиран пациент на 81 години, с COVID-19 и придружаващо заболяване. Щабът изказва съболезонвания на семейството и близките.

През изминалото денонощие са поставени едва 60 дози ваксини, предимно втори и бустерни дози. Поради липсата на задоволителен интерес, очаква се в близките дни да преустановят дейност допълнително разкритите мобилни ваксинационни кабинети в Сливен.

От началото на епидемията в област Сливен досега: диагностицирани са  25 179 души, излекувани са 23 046 души. За съжаление, изгубихме 1 221 наши съграждани.

Приложените дози ваксини общо са 89 870, а лицата със завършен имунизационен статус – 44 185.

Щабът напомня, че носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция и избягването на струпване от хора ограничава разпространението на вируса. Желаещите да бъдат по-защитени могат да посетят ваксинационните пунктове, разкрити в болничните заведения по график, публикуван в сайта на РЗИ.

 

Предишна ГЕОРГИ ВИШНАРОВ ОГЛАВИ РЕГИОНАЛНАТА ДИРЕКЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ В СЛИВЕН
Следваща РУСКИ РАКЕТИ УДАРИХА ВОЕННО ЛЕТИЩЕ КАРАЙ ПОБРАТИМЕНИЯ НА СЛИВЕН ГРАД МЕЛИТОПОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ ВЛИЗА В ЗАТВОРА ЗА 4 ГОДИНИ

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Мирослав С. Той е подсъдим за това, че противозаконно отнел чужди

Новини Сливен

РОМИ СПАСИХА ЛЕШОЯД НАВРЪХ КОЛЕДА

Навръх Коледа екипа ни се отзова на сигнал за уловен изтощен лешояд, който е бил „прибран“ от роми от ромската махала в Глушни к. Птицата е лешоядът K93, който е маркиран

Новини Сливен

40 СТОТИНКИ СТИГНА ЦЕНАТА НА ЯЙЦЕТО В СЛИВЕН

40 стотинки стигна цената на едно яйце в Сливен. Снимката, която виждате е от магазин „Кауфланд“. Преди два месеца отново в Сливен имаше рекордна цена от 35 стотинки за яйце.