ПРЕЗ НОВИЯ МАНДАТ РАО „ТРАКИЯ“ ЩЕ РАБОТИ ЗА РАЗВИВАНЕ НА ПАРТНЬОРСТВОТО С МРЕЖИТЕ НА ОБЩИНИ ОТ ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ
03.02.2024 1206 Прегледи

ПРЕЗ НОВИЯ МАНДАТ РАО „ТРАКИЯ“ ЩЕ РАБОТИ ЗА РАЗВИВАНЕ НА ПАРТНЬОРСТВОТО С МРЕЖИТЕ НА ОБЩИНИ ОТ ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ

По-тясно сътрудничеството с мрежите на общини от Турция и Гърция бе сред темите на работна среща на кметовете от Регионалната асоциация на общините /РАО/ „Тракия”. Първото за мандат 2023-2027 г. разширено заседание на Управителния съвет на асоциацията се проведе на 2 февруари в Стара Загора.

Председателят на РАО “Тракия” и кмет на община Сливен Стефан Радев и колегата му – кметът на община Карнобат Георги Димитров, споделиха впечатления от състоялата се само преди дни Среща на върха на кметовете на Мрежата на Балканските градове В40. Мащабният международен форум се проведе от 29 до 31 януари в албанската столица Тирана. Община Сливен е един от най-активните участници в Мрежата В40 от нейното създаване през 2021 г., включвайки се във всички събития и форуми на организацията.

На срещата в Стара Загора бе повдигнат въпросът за предизвикателствата пред българските общини. Сред тях попадна общественият транспорт между населените места. В тази насока делегатите не изключиха възможността да започне подготовка на текстове за евентуални законодателни промени.

Привличането на нови общини за членство в РАО „Тракия”, както и възстановяване на членството на напусналите през предходни мандати, също стана обект на дискусии.

На заседанието бе определена и датата за отчетно-изборно годишно Общо събрание, на което предстои да бъдат обновени ръководните органи на асоциацията. То ще се проведе на 12 април.

Регионална асоциация на общините /РАО/ „Тракия“ е независимо доброволно сдружение. То е създадено през 1997 г. Основните му цели са насочени към обмен на опит и добри практики между отделните общини за оптимизация на дейността им в полза на гражданите. Община Сливен е член на асоциацията над 20 години. Кметът Стефан Радев е председател на УС на асоциацията от 2020 г.

Предишна БАЛЕТЪТ НА БАЛЕТИТЕ ГОСТУВА В СЛИВЕН!
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

През последното денонощие  бяха диагностицирани 88 души с COVID-19 в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Сред новозаболелите са санитар от болничната помощ, учител, трима ученици. Част от пациентите са се заразили в

Новини Сливен

СПЕЦИАЛЕН ПОЗДРАВ ЗА РАДОСТ КОЛЕВА ОТ МАЯ ДИМИТРОВА

Бизнес дамата Радост Колева получава специален поздрав за своя рожден ден от Мая Димитрова. „Цветята за Радост са не само бизнес, но и символ верую в живота. Нека на днешния

Новини Сливен

МЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕР ЩЕ ПРЕЛЕТИ НАД СЛИВЕН

Малко след 10 часа днес над Сливен ще прелети медицински хеликоптер на Българската армия. Той няма да каца, а само ще установи къде е площадката за кацане в двора на