ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА РЯЗКО СЕ УВЕЛИЧИХА БОЛНИТЕ, 392 СА ЗАРАЗЕНИТЕ ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ
януари 24, 2022 365 Прегледи

ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА РЯЗКО СЕ УВЕЛИЧИХА БОЛНИТЕ, 392 СА ЗАРАЗЕНИТЕ ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ

1 529 са новозаболелите с COVID-19 през миналата седмица в Сливенска област. Те са с 98,3 процента повече в сравнение с предходната седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб. 284 сред тях са деца и младежи до 18 години /14 деца от детски градини, останалите са ученици от 1 до 12 клас/. Общият им брой е три пъти по-голям в сравнение с предходната седмица. Над седем пъти нарасна броят на заразените учители – 108 души през изминалата седмица при 16 – в предходната. Повечето диагностицирани учащи и педагози отново са от градовете Сливен и Нова Загора. Подобни данни се отчитат за първи път от началото на епидемията.

В периода от 17 до 23 януари са излекувани 731 души.

За съжаление, починаха 24 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. 95,83 на сто от тях не са били имунизирани. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Средната възраст на заболелите падна на 40 години. 1 259,92 е средната заболеваемост към момента в областта. Най-висока е заболеваемостта в общините Сливен и Нова Загора – съответно 1 392,87 души и 1 378,10 души на 100 000 лица от населението. В общините Твърдица и Котел цифрите са 845,92 души и 469,61 души на 100 000 лица от населението.

2 153 са активните случаи на COVID-19 в областта към момента. Повечето болни са от град Сливен – 1 268, и от град Нова Загора – 316 души.

Под карантина са 3 323 души в областта. Малко над половината от тях са болни, чието лечение се провежда в домашна изолация, под наблюдението на личните лекари.

Вирусът се разпространява дифузно и е силно заразен. Усложнената епидемична обстановка в областта изисква отговорно поведение от всеки. При проява на първи симптоми гражданите трябва незабавно да се обърнат към личния си лекар за изследване и лечение. Предпазните маски за лице, физическата дистанция, редовната дезинфекция и избягването на групови събирания ограничават разпространението на заразата.

Предишна ХРИСТО АПОСТОЛОВ ОТНОВО Е ДИРЕКТОР НА „ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ” – КЛОН СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

РУМЕН ПОРОЖАНОВ: БЪЛГАРИЯ РАБОТИ ПО ПОДГОТОВКАТА НА СТРАТЕГИЧЕСКИЯ ПЛАН, КОЙТО Е ОСНОВОПОЛАГАЩ ДОКУМЕНТ ЗА ФИНАНСИРАНЕ В НОВАТА ОСП

България работи по подготовката на стратегическия план, който е основополагащ документ за финансиране в новата ОСП. Той трябва да обхваща всички цели, които се поставят и финансират, не само по

Новини

ЗАРАЗАТА СТИГНА И ДО БУРГАС

Нови случаи на болни от коронавирус у нас. Починалите вече са трима. Това обяви председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски по време на брифинг във Военномедицинска

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда. – Бабче, за първи път ли виждаш татуировка? – Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но