ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА РЯЗКО СЕ УВЕЛИЧИХА БОЛНИТЕ, 392 СА ЗАРАЗЕНИТЕ ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ
24.01.2022 623 Прегледи

ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА РЯЗКО СЕ УВЕЛИЧИХА БОЛНИТЕ, 392 СА ЗАРАЗЕНИТЕ ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ

1 529 са новозаболелите с COVID-19 през миналата седмица в Сливенска област. Те са с 98,3 процента повече в сравнение с предходната седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб. 284 сред тях са деца и младежи до 18 години /14 деца от детски градини, останалите са ученици от 1 до 12 клас/. Общият им брой е три пъти по-голям в сравнение с предходната седмица. Над седем пъти нарасна броят на заразените учители – 108 души през изминалата седмица при 16 – в предходната. Повечето диагностицирани учащи и педагози отново са от градовете Сливен и Нова Загора. Подобни данни се отчитат за първи път от началото на епидемията.

В периода от 17 до 23 януари са излекувани 731 души.

За съжаление, починаха 24 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. 95,83 на сто от тях не са били имунизирани. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Средната възраст на заболелите падна на 40 години. 1 259,92 е средната заболеваемост към момента в областта. Най-висока е заболеваемостта в общините Сливен и Нова Загора – съответно 1 392,87 души и 1 378,10 души на 100 000 лица от населението. В общините Твърдица и Котел цифрите са 845,92 души и 469,61 души на 100 000 лица от населението.

2 153 са активните случаи на COVID-19 в областта към момента. Повечето болни са от град Сливен – 1 268, и от град Нова Загора – 316 души.

Под карантина са 3 323 души в областта. Малко над половината от тях са болни, чието лечение се провежда в домашна изолация, под наблюдението на личните лекари.

Вирусът се разпространява дифузно и е силно заразен. Усложнената епидемична обстановка в областта изисква отговорно поведение от всеки. При проява на първи симптоми гражданите трябва незабавно да се обърнат към личния си лекар за изследване и лечение. Предпазните маски за лице, физическата дистанция, редовната дезинфекция и избягването на групови събирания ограничават разпространението на заразата.

Предишна ХРИСТО АПОСТОЛОВ ОТНОВО Е ДИРЕКТОР НА „ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ” – КЛОН СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

На откриване на изложба питат художник: – Вие в какъв стил рисувате? – В стил „реализъм“. – А тази картина каква е? – Казва се „Строители на работа“. – Тогава

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Клиент се настанява в един хотел. Управителката любезно казва: – Господине, ще направя всичко възможно, да се почувствате като у дома си. – За бога, госпожо, недейте! Аз дойдох тук

Новини

„ВОЛЯ“ ЩЕ ИСКА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО

Политическа партия „Воля“ ще започне лансирането на идеята за референдум за излизане на България от НАТО. Това заяви пред БНР лидерът на партията Веселин Марешки. „Това ще бъде една от