ПРЕЗ ВТОРИЯ МАНДАТ НА СТЕФАН РАДЕВ ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ И СЕ ПОДГОТВЯТ НОВИ

ПРЕЗ ВТОРИЯ МАНДАТ НА СТЕФАН РАДЕВ ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ И СЕ ПОДГОТВЯТ НОВИ

Община Сливен продължава изпълнението на инфраструктурните проекти и подготвя нови през втория мандат на кмета Стефан Радев. Това стана ясно на днешната пресконференция, която даде общинското ръководство.
Кметът обясни, че в момента проектът за ремонт на булевард „Хаджи Димитър“ е на етап избор на изпълнител. За дейностите са осигурени целеви средства от държавата.

„Предполагам, че по-бързо ще стане изборът на изпълнител, отколкото стартирането на строителните работи, които най-вероятно ще започнат след големите студове през зимата. Идеята е през следващата година ремонтът да бъде завършен“, коментира градоначалникът.

„За бул. „Стефан Стамболов“ също имаме проектна готовност и проведена процедура. Понеже по този ремонт финансирането е със собствени средства, искаме да видим как върви изпълнението на бюджета и ще можем ли още до края на тази година да решим да дадем старт на проекта“, допълни Радев.
Той посочи още, че заедно с ръководството на Техническия университет – филиал Сливен се работи по план за регулиране на движението по „Бургаско шосе“ при кръстовището с бул. „Илинденско въстание“. Обсъждат се варианти дали там да бъде изградено кръгово кръстовище или светофарна уредба.

„На този етап, предварителните разговори, които сме водили, клонят към кръгово кръстовище. Почти сме убедени, че това ще бъде решението. Ако това е становището, ще възложим проектиране“, обясни Стефан Радев.
Има проектна готовност за кръгово кръстовище на „Банско шосе“ и пътя за Самуилово до ТЕЦ-а – участък, който създава рискови ситуации.

„Това кръгово кръстовище трябва да служи като успокоител на движението за колите, които идват от хълма и се засилват по един много широк и прав участък“, обясни кметът.
Относно пускането на зала „Асеновец“ Радев посочи, че ремонтът върви към приключване.
„Зала „Асеновец на практика е готова. Работи се по финиширането отвън, по вертикалната планировка. Смятам, че ще я приемем до края на годината от строителите“, каза Стефан Радев.

Санирането на блоковете също продължава. До момента напълно готови или на различен етап на довършване са 47 от общо 51, които бяха включени в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.
Заместник-кметът Румен Иванов заяви, че общината е готова и за зимния период. Има избран изпълнител, който да отговаря за почистването на общинската пътна мрежа – „Пътно поддържане“-Сливен. За почистването в града е осигурена допълнителна техника.

Предишна СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР С КОНЦЕРТ НА 21 НОЕМВРИ
Следваща ПОСЛАНИКЪТ НА САЩ ИДВА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

79-ГОДИШНА ЖЕНА ХАРИЗА 1800 ЛЕВА НА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ

79-годишна жена от град Нова Загора е станала жертва на телефона измама. На 11 октомври, около 17,00 часа, жената е била въведена в заблуждение, че помага на органите на реда

Новини Сливен

ПРЕГРЪДКА С ВЛАСТТА

В най-студения ден на тази зима младите хора от Младежки общински съвет, ученици от СУ „П.К.Яворов“ гр Сливен  и младежите от Дневен център за интеграция при Фондация „Инициатива Съпричастност“ организираха

Новини Сливен

ИДВА СЕДМИЦА С МНОГО ВЯТЪР И МАЛКО ДЪЖД

Започваме седмица, през която ще има много вятър и малко дъжд. Такива са прогнозите за Сливен на Sinoptik.bg. Първите два дни отново ще бъдат пролетни с температури до 16 градуса.