ПРЕЗ ВТОРИЯ МАНДАТ НА СТЕФАН РАДЕВ ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ И СЕ ПОДГОТВЯТ НОВИ
12.11.2019 1134 Прегледи

ПРЕЗ ВТОРИЯ МАНДАТ НА СТЕФАН РАДЕВ ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ И СЕ ПОДГОТВЯТ НОВИ

Община Сливен продължава изпълнението на инфраструктурните проекти и подготвя нови през втория мандат на кмета Стефан Радев. Това стана ясно на днешната пресконференция, която даде общинското ръководство.
Кметът обясни, че в момента проектът за ремонт на булевард „Хаджи Димитър“ е на етап избор на изпълнител. За дейностите са осигурени целеви средства от държавата.

„Предполагам, че по-бързо ще стане изборът на изпълнител, отколкото стартирането на строителните работи, които най-вероятно ще започнат след големите студове през зимата. Идеята е през следващата година ремонтът да бъде завършен“, коментира градоначалникът.

„За бул. „Стефан Стамболов“ също имаме проектна готовност и проведена процедура. Понеже по този ремонт финансирането е със собствени средства, искаме да видим как върви изпълнението на бюджета и ще можем ли още до края на тази година да решим да дадем старт на проекта“, допълни Радев.
Той посочи още, че заедно с ръководството на Техническия университет – филиал Сливен се работи по план за регулиране на движението по „Бургаско шосе“ при кръстовището с бул. „Илинденско въстание“. Обсъждат се варианти дали там да бъде изградено кръгово кръстовище или светофарна уредба.

„На този етап, предварителните разговори, които сме водили, клонят към кръгово кръстовище. Почти сме убедени, че това ще бъде решението. Ако това е становището, ще възложим проектиране“, обясни Стефан Радев.
Има проектна готовност за кръгово кръстовище на „Банско шосе“ и пътя за Самуилово до ТЕЦ-а – участък, който създава рискови ситуации.

„Това кръгово кръстовище трябва да служи като успокоител на движението за колите, които идват от хълма и се засилват по един много широк и прав участък“, обясни кметът.
Относно пускането на зала „Асеновец“ Радев посочи, че ремонтът върви към приключване.
„Зала „Асеновец на практика е готова. Работи се по финиширането отвън, по вертикалната планировка. Смятам, че ще я приемем до края на годината от строителите“, каза Стефан Радев.

Санирането на блоковете също продължава. До момента напълно готови или на различен етап на довършване са 47 от общо 51, които бяха включени в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.
Заместник-кметът Румен Иванов заяви, че общината е готова и за зимния период. Има избран изпълнител, който да отговаря за почистването на общинската пътна мрежа – „Пътно поддържане“-Сливен. За почистването в града е осигурена допълнителна техника.

Предишна СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР С КОНЦЕРТ НА 21 НОЕМВРИ
Следваща ПОСЛАНИКЪТ НА САЩ ИДВА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ

Уважаеми съграждани, Съвсем скоро ще бъдем озарени от светлината на празника Рождество Христово – времето, когато ние, осъзнавайки вечността и крехкостта на живота, стигаме до разбирането, че трябва да живеем

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА СЛИВЕН С ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

На прага на новата учебна година кметът Стефан Радев поздравява всички училища и детските градини в община Сливен. Той им пожелава здраве, повече усмивки и успешна учебна 2023-2024 г. На

Новини Сливен

ФИРМА „ШАКЛИЯН“ ПОЖЕЛАВА МНОГО ЛЮБОВ НА СВОИТЕ КЛИЕНТИ, КОНТРАГЕНТИ И СЛУЖИТЕЛИ

Ръководството на фирма „Шаклиян“ поздравява своите клиенти и партньори с настъпващите Коледни и Новогодишни празници! Специални поздрави за всички наши служите и техните семейства. Именно те са богатството на фирмата