ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ИДВА НА БАЗА „НОВО СЕЛО“ КРАЙ СЛИВЕН

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ИДВА НА БАЗА „НОВО СЕЛО“ КРАЙ СЛИВЕН

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили на Република България Румен Радев ще посети днес учебния полигон ”Ново село”, за да присъства на официалната церемония по поемане на ролята на Рамкова държава от Италия за бойната група на територията на страната, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Той ще бъде посрещнат с почетен строй и ще приеме рапорта на командващия церемонията.

По-рано през деня държавният глава Румен Радев ще проведе среща с върховния съюзен командващ за Европа генерал Кристофър Каволи.

По време на церемонията ще бъдат наградени военнослужещи от българска и италианска страна с принос към изграждането на бойната група. На показ ще бъдат представени въоръжение и техника използвани от военнослужещите. От няколко месеца български и италиански военни формирования се подготвят на „Ново село“ в контекста на усилените мерки за бдителност в рамките на НАТО по Източния фланг.

Бойната група започна сглобяването си през месец март, когато първите присъединили се към българския 42-ри механизиран батальон бяха американски военнослужещи с бойни машини „Страйкър“. Впоследствие заедно с тях на „Ново село“ тренираха военнослужещи от Великобритания и Гърция. В състава на групата ще се включат и албански военни.

На събитието на учебния полигон ще присъстват служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, министърът на отбраната и началникът на отбраната на Италианската република Лоренцо Гуерини и адмирал Джузепе Каво Драгоне, и върховният командващ Съюзното командване на НАТО по операциите генерал Кристофър Каволи, представители на дипломатическия корпус и на местните власти.

Многонационалната бойна група в България е част новосформираните бойни групи на НАТО в Прибалтика, Полша, Унгария, Румъния и Словакия в отговор на руското нахлуване в Украйна и засилване на сигурността по Източния фланг на Алианса.

Предишна УЧЕНИЦИ ОТ ПГХТ СЕ ВКЛЮЧИХА В АКЦИЯ НА КАТ В СЛИВЕН
Следваща МОТОЦИКЛЕТИСТ ПОСТРАДА ПРИ КАТАСТРОФА В НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас: – Това е толкова странно, машина да управлява такси! Роботът отговаря с метална интонация: – Госпожо,

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Трима пийнали мъже излизат на перона точно когато влакът тръгва. Двамата от тях се затичват и в последния момент скачат във влака. Останалият на перона се залива от смях.

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Докторе, надявам се на благоприятен изход от операцията. – Не се вълнувайте, ако не е благоприятен, няма да разберете! Един свещеник отишъл да поздрави затворниците за Нова година. Влязъл