ПРЕЗИДЕНТЪТ ОТДАДЕ ПОЧИТ ПРЕД ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ

ПРЕЗИДЕНТЪТ ОТДАДЕ ПОЧИТ ПРЕД ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ

Държавният глава Румен Радев отдаде почит пред паметта на жертвите на комунистическия режим в България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът поднесе цветя пред мемориалната стена до НДК.

„Крайно време е да спрем да делим загиналите за България на „свои“ и „чужди“ и наш неотменим дълг е да почитаме паметта на всяка невинна жертва на всеки режим.“, написа във фейсбук Румен Радев.

„От действията ни зависи да изцерим раните на разделението, така че трагедиите, белязали нашата история, никога повече да не се повтарят. Само единни можем да градим общество и държава, в която достойнството и свободата са гарантирани за всеки.“, завършва държавният глава.

На тази дата през 1945 година т. нар. Народен съд осъжда на смърт регенти, депутати, министри, офицери и общественици, а присъдите а изпълнение същия ден.

В София десетки граждани и представители на политически формации по традиция се събират пред параклиса и мемориалната стена до НДК, за да поднесат венци и цветя и да присъстват на молебен.

Денят за почит на жертвите на комунизма – 1 февруари, се отбелязва в България за 12-а поредна година, след като бе учреден по инициатива на президентите Желю Желев и Петър Стоянов.

 

epicenter.bg

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН РЕМОНТИРА И ОБОСОБИ СГРАДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ
Следваща МАРИЯ БЕЛОВА: СТИГА АНАЛИЗИ, ВРЕМЕ Е ЗА РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Намерила една жена вълшебната лампа на Аладин. Потъркала я и както е традицията, от нея изскочил джин. – Какво ще желае госпожата? – Много обичам мъжа си. Искам за него

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Разговор между двама студенти: – Как мина изпита? – Ами как да ти кажа, основно в 2 части… – ?????… Какви 2 части… – Тържествена и божествена… – Е

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  – По какво се различава свинският грип от обикновения? – Когато човек киха от обикновен грип, казва „Апчи…!“, а от свинския „АпчиГруух“! На прием жена укорява мъжа си: –