ПРЕДСТОИ РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН
март 20, 2019 1078 Прегледи

ПРЕДСТОИ РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН

28 точки включва дневният ред на утрешната редовна сесия на Общински съвет – Сливен. Това заяви председателят на местния парламент Димитър Митев по време на днешната пресконференция. Той допълни, че е включена една допълнителна точка за гласуване, свързана с отдаване под наем на полски пътища.

Сред акцентите на предстоящото заседание е изменението на бюджета на общината. По думите на председателя на Комисията по финанси, бюджет, икономическо развитие Георги Стоянов една от причините е свързана с промяната в Закона за местните данъци и такси, който касае основно лицата, декларирали повече от едно основно жилище. При тях ще има преизчисляване на облога и данъкът ще се дължи в пълен размер за всяко от жилищата. В този случай се очаква увеличение на планираните в бюджета на общината приходи. Други няколко причини са свързани с разходи за ремонт на гробищни паркове в по-малките населени места в общината, изплащане на субсидии и др.

Общинските съветници ще гласуват промяна на характера на собствеността на 300 декара в землището на летище „Бършен“.
На утрешната сесия ще бъде разгледан отчетът за 2018 г. на Програмата за опазване на околната среда на общината, което бе повод за присъствието на председателя на Комисията по опазване на околната среда, туризъм, селско и горско стопанство Радослав Кутийски.

Друга точка от дневния ред касае задействането на процедура, да бъде продължен срокът за безвъзмездното управление на крепостта „Туида“ от Община Сливен.

Ще бъде гласувано и предложението пътищата от републиканската пътна мрежа, преминаващи през град Сливен да станат общински. Бул. „Панайот Хитов“, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Макгахан“ и ул. „Генерал Скобелев“ са части от републиканската пътна мрежа. По думите на Димитър Митев промяната се налага заради намерението на Община Сливен да изгради велоалеи в тези участъци и подобряване организация на движението.

В дневния ред са включени още разпореждане с общинска собственост, промяна, одобрение и съгласуване на подробни устройствени планове и отпускане на финансови помощи на граждани.

Предишна СЛИВНАЛИЯТА МАРТИН Б. ОТИВА В ЗАТВОРА ЗА ДРОГА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НЕПРАВОСПОСОБЕН Е ЗАЛОВЕН ДА КАРА АВТОМОБИЛ

Неправоспособен 23-годишен мъж от град Карнобат е хванат да управлява лек автомобил без регистрационни табели. На 1 февруари полицейски екип спира за проверка лек автомобил „Форд Мондео“, управляван от А.М.(23г.).

Новини Сливен

ЖЕНА Е ЗАЛОВЕНА С 14 ДОЗИ ХЕРОИН

Криминалисти са хванали 49-годишна жена с 14 дози хероин в новозагорския квартал „Шести“. На 17 август полицейски служители са извършили проверка в жилището на 49-годишната З.А. от Нова Загора. В

Новини Сливен

СЛИВЕН ОТДАДЕ ПОЧИТ КЪМ ХРИСТО БОТЕВ – ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ПРАВИ ЕПОХИ

С цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци, под звуците на сирените и националния химн Сливен отдаде почит към Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Кратката

2 коментара

 1. empresa de informática
  април 18, 17:39

  … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: sliveninfo.bg/предстои-редовно-заседание-на-общинс-2/ […]

 2. Asbestos Abatement Potomac
  май 13, 06:51

  … [Trackback]

  […] Info to that Topic: sliveninfo.bg/предстои-редовно-заседание-на-общинс-2/ […]

Остави коментар

12 + 18 =