ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ВЕСТОНОСЕЦ ОТ БЪДЕЩЕТО“ ОТ ЗОРНИЦА ПАЧИНОВА В БИБЛИОТЕКА „ЗОРА“
18.05.2024 210 Прегледи

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ВЕСТОНОСЕЦ ОТ БЪДЕЩЕТО“ ОТ ЗОРНИЦА ПАЧИНОВА В БИБЛИОТЕКА „ЗОРА“

Представяне на книгата„Вестоносец от бъдещето”   от ЗОРНИЦА ПАЧИНОВА – 21 май 2024 г., 17:30 часа, Библиотека „ЗОРА”.

Романът „Вестоносец от бъдещето“ ни повежда през перипетиите на едно вълнуващо пътешествие, в което си дават среща младостта и зрелостта, волята и усърдието, талантът и смелостта да преодоляваш неизбежни, непредсказуеми предизвикателства. Как иначе ще провериш и докажеш на себе си и света необята на човешките възможности!

Млада цигулкова педагожка от България печели конкурсна надпревара с единодушното решение на десетчленно жури и е приета за работа в елитно музикално учебно заведение в Германия. Авторката на повествованието Зорница Пачинова живее в тази страна от 18-годишна – там е завършила и висшето си образование. Събитията и прототипите на нейните герои са взети от самия живот, а задъханите слова, с които са описани, убеждават читателя, че е изповядано онова, което не е било възможно да бъде премълчано. Художествени разкази за подобни събития в българската литература не са ни известни. Твърде малко са те и в големите световни литератури.
Главната героиня Юлия Павлова е в зората на своята педагогическа кариера, едва с петгодишна практика, когато ѝ поверяват осемгодишно разностранно надарено дете от Китай. За Александър-Уанг Хоу твърде скоро всички започват да говорят, че е дете като Моцарт, прероден Леонардо или Микеланджело. Няма човешко знание, което да му е чуждо, и няма конкурс или олимпиада, на които да не се е окичил с лаврови клонки.
Още в самото начало на съвместната им работа Павлова разбира, че момчето ще се окаже сред редките хора, които срещаме в живота си. Да разгърне неговото дарование за нея ще бъде не само привилегия и чиста радост – но и висока отговорност. Тя приема този дар от съдбата като свое призвание и непрестанно изгражда себе си, за да бъде на нивото на високото предизвикателство.
Основната сюжетна линия е вплетена в многообразни и сложни човешки отношения, героите са от различни националности, всеки със своите характерови особености и творчески заложби. Повествованието е убедително, интригуващо и отворено към широк кръг читатели, които искат да надзърнат зад кулисите на музикалния живот.

Авторката, родена и израсла в Сливен ( посещавала  Школата по изкуства към Читалище „Зора” с преподаватели Маргарита Калканджиева и Теодор Измирев), е цигулков педагог в Хамбургската консерватория, в която – без възрастови ограничения – получават музикална подготовка хора от цял свят. Любовта ѝ към художествената реч и музикалното изкуство под надслов „Музика и слово“ намира израз в празничните продукции на нейните ученици и студенти, както и в личните ѝ концертни изяви.
В пролуките на претоварената си програма Зорница Пачинова изповядва в проза своя музикален и педагогически опит. С надежда, че запълва сиротна ниша, оставаща встрани от българската книжнина.

Предишна БЛАГОТВОРИТЕЛНА ПРОЯВА НА БЧК НОВА ЗАГОРА И ЧИТАЛИЩЕН ТЕАТЪР ПРИ НЧ „Д. П. СИВКОВ - 1870“, ГР. НОВА ЗАГОРА
Следваща В СЛИВЕН СЕ СЪСТОЯ РЕЦИТАЛ В ПАМЕТ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ФЕДЕРАЦИЯТА НА КАРАКАЧАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ХРИСТО ХРИСТОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМА СЪСТЕЗАТЕЛИ НА „СЛИВЕН БАСКЕТ“ СТАНАХА НАЦИОНАЛИ

Двама състезатели на клуб „Сливен баскет“ са вече национали, научи Sliveninfo. Покана за националния тим по баскетбол  до 14 г. получиха Кристиян Баев и Мартин Ковачев. Двамата ще участват в

Новини Сливен

УРОК ПО РОК С „МЕРИ БОЙС БЕНД“ СЕ ПРОВЕДЕ В СЛИВЕН

С голям заряд и много настроение, премина четвъртото издание на „Урок по рок”  от поредицата образователни концерти, организирани от Младежки дом, с подкрепата на Община – Сливен. В този брой,

Новини Сливен

ПРАЗНУВАМЕ ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

На 21 ноември Българската православна църква /БПЦ/ отбелязва празника Въведение Богородично. Това е един от 12-те велики християнски празници еднакво отбелязвани и от православието и от католицизма. Въведение Богородично за