ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ИТН ОГЛАВИ РИК-ЯМБОЛ

ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ИТН ОГЛАВИ РИК-ЯМБОЛ

Във връзка с произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание на 14 ноември 2021г., съгласно разпоредбите на чл. 60, ал.1 и ал.2 от Изборния кодекс, областният управител на област Ямбол свика и проведе консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия – Ямбол.
На днешните консултации участие взеха упълномощени представители на:

ПП „Има такъв Народ“, Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Демократична България – Обединение“, Партия „ДПС“, Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

Районна избирателна комисия Ямбол съгласно решенията на ЦИК е 13 членна и се състои от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. ПП „Има такъв Народ“ ще има 3 представители. Предложението им за председател е Милко Димитров и членове Катя Апостолова и Веса Ефева. Коалиция  „ГЕРБ-СДС“ също ще има 3 представители. Предложението на ГЕРБ за председател на РИК-Ямбол е Ани Канева. За членове са предложени Димитър Събев и Емилия Марчева. Коалиция „БСП за България“ ще има 2 представители, тяхно е предложението за секретар – Яна Първанова и за член Биляна Кавалджиева. Коалиция „Демократична България – Обединение“ предложиха за заместник-председател Николай Начев и за член на комисията Нели Стоянова. Партия „ДПС“ има две места в комисията, като техните предложения са Лора Каламерова за секретар на РИК и за член – Мима Атанасова. Предложението на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ е за Мариана Гърдева за член.
Политическите консултации приключиха със съгласие между ПП „Има такъв народ“ и Коалиция „ГЕРБ-СДС“ относно позициите на председател на РИК-Ямбол Милко Димитров и заместник-председател Ани Канева. За мястото на секретар не се постигна съгласие и двете предложения ще бъдат изпратени към Централна избирателна комисия.

Съгласно разпоредбите на Изборния кодекс областният управител ще изпрати така направените предложения в Централната избирателна комисия, която ще вземе окончателно решение за състава на РИК-Ямбол.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЕЛИЗАБЕТ КЕНДЕРЯН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РИК-СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

МЪЖ ЗАПЛАШВА С УБИЙСТВО, ЗАДЪРЖАХА ГО

На 27.06.2018 г.в 15:10 ч. е получен сигнал на тел. 112  в ОДЧ при ОДМВР-Ямбол, че в с.Тенево, общ.Тунджа е възникнало сбиване. От служители на РУ – Тунджа е установено,

Новини Ямбол

СЛУЖИТЕЛИ ОТ ОДМВР ЯМБОЛ РАЗКРИХА МОДЕРНА ОРАНЖЕРИЯ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КАНАБИС

42-годишен мъж е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпление Специализираната операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици е проведена на 3 март в областния град.  В хода й

Новини Ямбол

ЯМБОЛСКА ОБЛАСТ ВЛЕЗЕ В ЧЕРВЕНАТА ЗОНА ПО ЗАБОЛЕВАЕМОСТ

Ямболска област вече е в червената зона по заболеваемост – на този етап данните са за 199 на 100 000 население, но големият проблем е, че болниците започват да се пълнят