ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ИТН ОГЛАВИ РИК-ЯМБОЛ

ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ИТН ОГЛАВИ РИК-ЯМБОЛ

Във връзка с произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание на 14 ноември 2021г., съгласно разпоредбите на чл. 60, ал.1 и ал.2 от Изборния кодекс, областният управител на област Ямбол свика и проведе консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия – Ямбол.
На днешните консултации участие взеха упълномощени представители на:

ПП „Има такъв Народ“, Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Демократична България – Обединение“, Партия „ДПС“, Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

Районна избирателна комисия Ямбол съгласно решенията на ЦИК е 13 членна и се състои от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. ПП „Има такъв Народ“ ще има 3 представители. Предложението им за председател е Милко Димитров и членове Катя Апостолова и Веса Ефева. Коалиция  „ГЕРБ-СДС“ също ще има 3 представители. Предложението на ГЕРБ за председател на РИК-Ямбол е Ани Канева. За членове са предложени Димитър Събев и Емилия Марчева. Коалиция „БСП за България“ ще има 2 представители, тяхно е предложението за секретар – Яна Първанова и за член Биляна Кавалджиева. Коалиция „Демократична България – Обединение“ предложиха за заместник-председател Николай Начев и за член на комисията Нели Стоянова. Партия „ДПС“ има две места в комисията, като техните предложения са Лора Каламерова за секретар на РИК и за член – Мима Атанасова. Предложението на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ е за Мариана Гърдева за член.
Политическите консултации приключиха със съгласие между ПП „Има такъв народ“ и Коалиция „ГЕРБ-СДС“ относно позициите на председател на РИК-Ямбол Милко Димитров и заместник-председател Ани Канева. За мястото на секретар не се постигна съгласие и двете предложения ще бъдат изпратени към Централна избирателна комисия.

Съгласно разпоредбите на Изборния кодекс областният управител ще изпрати така направените предложения в Централната избирателна комисия, която ще вземе окончателно решение за състава на РИК-Ямбол.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЕЛИЗАБЕТ КЕНДЕРЯН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РИК-СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ПЪТУВА КЪМ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА, КЪДЕТО СА НАСТАНЕНИ РАНЕНИТЕ ОТ СЛИВЕНСКИЯ БУС

Здравният министър Костадин Ангелов пътува за ямболската болница, където в момента екипът на лечебното заведение полага грижи за пострадалите при катастрофата между пътнически бус със сливенска регистрация и товарен автомобил,

Новини Ямбол

ПРОКУРАТУРАТА ПРЕДАДЕ НА СЪД МЪЖ, ОБВИНЕН В УБИЙСТВО

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Дечо Д. (на 41 г.). Той е подсъдим за това, че на 18.02.2017 г. в с. Ботево, обл. Ямбол, в частен дом, умишлено

Новини Ямбол

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ДЖИГИТ, УДАРИЛ ПАТРУЛКА, ОПИТВАЙКИ СЕ ДА ИЗБЯГА

По искане на Районна прокуратура – Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Пламен К. Той е обвинен за това, че противозаконно попречил на полицейски служители да