ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОКРЪЖЕН СЪД – ЯМБОЛ Е ИЗБРАН ЗА ЧЛЕН НА НОВИЯ ВСС
юни 27, 2022 603 Прегледи

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОКРЪЖЕН СЪД – ЯМБОЛ Е ИЗБРАН ЗА ЧЛЕН НА НОВИЯ ВСС

Председателят на Окръжен съд – Ямбол Васил Петков е избран за член новия Висш съдебен съвет. Това стана ясно в неделя, когато бяха обявени резултатите от гласуването на всички съдии в България.

След два дни гласуване съдиите избраха шестимата свои представители за новия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС), предаде NOVA.

Най-много гласове получиха председателят на районния съд във Велико Търново Младен Димитров, заместник-председателят на окръжния съд във Варна Мария Терзийска, заместник-председателят на районния съд в София Даниела Александрова, председателят на административния съд в Пловдив Явор Колев, заместник-председателят на окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова и председателят на окръжния съд в Ямбол Васил Петков.

Най-много гласове има Мария Терзийска – 721.

С избирателна активност от 64,22 процента, при 65,67 на сто снощи, приключи балотажът. Както снощи, така и днес, повече от три часа бяха нужни на избирателната комисия да преброи малко над 100 бюлетини.

Общо 15 са магистратите, които се състезаваха за шестте места за членове на новия състав на ВСС от професионалната квота на съдиите. Право на участие в избора имаха 2 197 съдии.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща РОМИ ОТ СЛИВЕНСКИЯТ КВ."НАДЕЖДА" ИСКАТ СВАТБИ КАТО В КВ."ШЕСТИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ОТКРИХА 14-ГОДИШНИЯ ИЦО ХРИСТОВ ОТ ЕЛХОВО

Издирваният вчера 14-годишен Ицо Христов от Елхово е открит невредим. Снощи момчето е открито в добро физическо и здравословно състояние на територията на община Тунджа. Близките благодарят на всички за

Новини Ямбол

ЗАЛОВИХА МЪЖ, НАНЕСЪЛ ЩЕТИ НА ДВА АВТОМОБИЛА

Служители от РУ- Ямбол задържаха 24-годишен мъж, нанесъл повреди по два автомобила. На 22 ноември, малко след 01.30 ч., униформените предприели незабавни издирвателни мероприятия по сигнал, че на паркинг в

Новини Ямбол

ЧЕТИРИМА КРАДЦИ СА ЗАДЪРЖАНИ СЛЕД ПОЛИЦЕЙСКО ПРЕСЛЕДВАНЕ С КУЧЕТА

На 2 март служителите на реда реагирали  незабавно на сигнал за взломно проникване в наследствен имот в село Трънково. В хода на предприетите бързи издирватени действия на място униформените попадат