ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОКРЪЖЕН СЪД – ЯМБОЛ Е ИЗБРАН ЗА ЧЛЕН НА НОВИЯ ВСС
юни 27, 2022 738 Прегледи

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОКРЪЖЕН СЪД – ЯМБОЛ Е ИЗБРАН ЗА ЧЛЕН НА НОВИЯ ВСС

Председателят на Окръжен съд – Ямбол Васил Петков е избран за член новия Висш съдебен съвет. Това стана ясно в неделя, когато бяха обявени резултатите от гласуването на всички съдии в България.

След два дни гласуване съдиите избраха шестимата свои представители за новия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС), предаде NOVA.

Най-много гласове получиха председателят на районния съд във Велико Търново Младен Димитров, заместник-председателят на окръжния съд във Варна Мария Терзийска, заместник-председателят на районния съд в София Даниела Александрова, председателят на административния съд в Пловдив Явор Колев, заместник-председателят на окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова и председателят на окръжния съд в Ямбол Васил Петков.

Най-много гласове има Мария Терзийска – 721.

С избирателна активност от 64,22 процента, при 65,67 на сто снощи, приключи балотажът. Както снощи, така и днес, повече от три часа бяха нужни на избирателната комисия да преброи малко над 100 бюлетини.

Общо 15 са магистратите, които се състезаваха за шестте места за членове на новия състав на ВСС от професионалната квота на съдиите. Право на участие в избора имаха 2 197 съдии.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща РОМИ ОТ СЛИВЕНСКИЯТ КВ."НАДЕЖДА" ИСКАТ СВАТБИ КАТО В КВ."ШЕСТИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

31-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ ЯМБОЛ СЕ НУЖДАЕ СПЕШНО ОТ КРЪВ

Диана Илчева Желязкова от Ямбол е с много рядка болест и се нуждае спешно от преливане на плазма от кръвна група АВ. 31-годишната жена страда от Синдрома на Москович. Тя се намира

Новини Ямбол

ДИВИ ПРАСЕТА ПРЕДИЗВИКАХА ЧЕТВОРНА КАТАСТРОФА НА МАГИСТРАЛАТА

Луд екшън на АМ „Тракия“. Появили се диви прасета предизвикаха четворна катастрофа във вторник вечерта. На 13 март, около 21:40 ч. в ОДМВР – Ямбол е постъпил сигнал, че на

Новини Ямбол

ЯМБОЛСКА ОБЛАСТ ВЛЕЗЕ В ЧЕРВЕНАТА ЗОНА ПО ЗАБОЛЕВАЕМОСТ

Ямболска област вече е в червената зона по заболеваемост – на този етап данните са за 199 на 100 000 население, но големият проблем е, че болниците започват да се пълнят