ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА БСП – ЯМБОЛ ИЗЛЕЗЕ С ОТКРИТО ПИСМО ДО КМЕТА НА ОБЩИНАТА
юли 25, 2019 557 Прегледи

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА БСП – ЯМБОЛ ИЗЛЕЗЕ С ОТКРИТО ПИСМО ДО КМЕТА НА ОБЩИНАТА

До кмета на община Ямбол

Георги Славов

Открито писмо

от Катя Георгиева, общински съветник

във връзка с организацията на транспорта на ямболските граждани до град Бургас

Господин Славов,

Обръщам се към Вас в открито писмо, за да Ви попитам защо община Ямбол продължава да възпрепятства организирането на транспорта на ямболските граждани до град Бургас.

Повече от година пътуващите от Ямбол за Бургас са лишени от нормален междуградски транспорт, защото община Ямбол не възлага редовните линии по това направление. Единственият превоз в тази посока е на община Бургас, но той не може да удовлетвори нуждите на ямболци, защото курсовете са с час на потегляне от Ямбол в 14 и 16 часа. Този сериозен проблем касае най-вече онкоболните, които се нуждаят от лечение в Комплексния онкологичен център в Бургас, а всички знаем, че те не само не са малко, но и броят им се увеличава.

В навечерието на европейските избори на 21 май общинският пресцентър съобщи новината, че община Ямбол е договорила изпълнението на редовни автобусни линии по 14 маршрута, сред които и Бургас, с превозвача „Юнион Ивкони”.

В сайта на община Ямбол е публикувано, че на 10 юни зам.-кметът Илияна Бицова е издала решение, с което е обявила като избран участник „Юнион Ивкони” за всяка една от 14-те обособени позиции в обществената поръчка „Обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените областна и републикански транспортни схеми”. Сред тях като обособени позиции 6 и 7 са курсове до Бургас с начален час на тръгване от Ямбол 6,00; 8,00 и 10,50 часа и обиколни през Средец в 7,00 и 8,45 часа.

Въпросите ми към Вас са защо тези курсове все още не се изпълняват, след като от това решение са минали почти месец и половина?

Подписан ли е договорът с избрания изпълнител? Ако не е подписан, защо община Ямбол бави този толкова жизненоважен за ямболските граждани транспорт?

Господин Славов,

Обръщам с към Вас с молба да предприемете незабавни мерки и да решите този проблем, защото заложници са най-ощетените от съдбата наши съграждани и не е хуманно да ги принуждаваме да си осигуряват сами транспорт, за да могат да се лекуват.

Изразявам надежда, че общината няма да продължи да бави подписването на този толкова важен за ямболските граждани договор.

С уважение: Катя Георгиева

 

Предишна СЪОБЩЕНИЕ ОТ "ТОПЛОФИКАЦИЯ - СЛИВЕН" ЕАД
Следваща ОБЛАСТНИЯТ ЛИДЕР НА ДПС МУСТАФА МУСТАФОВ ОГЛАВИ ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ НА ПАРТИЯТА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

АВТОБУС С ДЕЦА КАТАСТРОФИРА ТАЗИ СУТРИН

Ученически автобус, пълен с деца, е самокатастрофирал край Ямбол на разклона за Тенево. Инцидентът е станал преди два часа, съобщиха от МВР. Скъсала се е кормилната щанга, но шофьорът е

Новини Ямбол

КРИМИНАЛИСТИ ОТ ЯМБОЛ ИЗЗЕХА 52 КГ БЕЗАКЦИЗЕН ТЮТЮН

Криминалисти от ОДМВР Ямбол иззеха 52 кг безакцизен тютюн.  Специализираната полицейска операция за противодействие незаконното притежание и търговия с акцизни стоки е проведена на 7 януари в областния град. В

Новини Ямбол

ТРУП НА МЪЖ Е НАМЕРЕН НА ГЛАВЕН ПЪТ

Тази сутрин, малко след 05:00 ч., от тел. 112 в полицията е постъпил сигнал, че на главен път I-7, км 260, след разклона за село Козарево в  посока село Окоп, в крайпътната канавка има