ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА БСП – ЯМБОЛ ИЗЛЕЗЕ С ОТКРИТО ПИСМО ДО КМЕТА НА ОБЩИНАТА
юли 25, 2019 743 Прегледи

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА БСП – ЯМБОЛ ИЗЛЕЗЕ С ОТКРИТО ПИСМО ДО КМЕТА НА ОБЩИНАТА

До кмета на община Ямбол

Георги Славов

Открито писмо

от Катя Георгиева, общински съветник

във връзка с организацията на транспорта на ямболските граждани до град Бургас

Господин Славов,

Обръщам се към Вас в открито писмо, за да Ви попитам защо община Ямбол продължава да възпрепятства организирането на транспорта на ямболските граждани до град Бургас.

Повече от година пътуващите от Ямбол за Бургас са лишени от нормален междуградски транспорт, защото община Ямбол не възлага редовните линии по това направление. Единственият превоз в тази посока е на община Бургас, но той не може да удовлетвори нуждите на ямболци, защото курсовете са с час на потегляне от Ямбол в 14 и 16 часа. Този сериозен проблем касае най-вече онкоболните, които се нуждаят от лечение в Комплексния онкологичен център в Бургас, а всички знаем, че те не само не са малко, но и броят им се увеличава.

В навечерието на европейските избори на 21 май общинският пресцентър съобщи новината, че община Ямбол е договорила изпълнението на редовни автобусни линии по 14 маршрута, сред които и Бургас, с превозвача „Юнион Ивкони”.

В сайта на община Ямбол е публикувано, че на 10 юни зам.-кметът Илияна Бицова е издала решение, с което е обявила като избран участник „Юнион Ивкони” за всяка една от 14-те обособени позиции в обществената поръчка „Обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените областна и републикански транспортни схеми”. Сред тях като обособени позиции 6 и 7 са курсове до Бургас с начален час на тръгване от Ямбол 6,00; 8,00 и 10,50 часа и обиколни през Средец в 7,00 и 8,45 часа.

Въпросите ми към Вас са защо тези курсове все още не се изпълняват, след като от това решение са минали почти месец и половина?

Подписан ли е договорът с избрания изпълнител? Ако не е подписан, защо община Ямбол бави този толкова жизненоважен за ямболските граждани транспорт?

Господин Славов,

Обръщам с към Вас с молба да предприемете незабавни мерки и да решите този проблем, защото заложници са най-ощетените от съдбата наши съграждани и не е хуманно да ги принуждаваме да си осигуряват сами транспорт, за да могат да се лекуват.

Изразявам надежда, че общината няма да продължи да бави подписването на този толкова важен за ямболските граждани договор.

С уважение: Катя Георгиева

 

Предишна СЪОБЩЕНИЕ ОТ "ТОПЛОФИКАЦИЯ - СЛИВЕН" ЕАД
Следваща ОБЛАСТНИЯТ ЛИДЕР НА ДПС МУСТАФА МУСТАФОВ ОГЛАВИ ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ НА ПАРТИЯТА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ЯМБОЛ ОТЛИЧЕН С ПРЕСТИЖНА НАГРАДАТА В ТУРИЗМА

Община Ямбол бе отличена като победител в конкурса на Министерство на Туризма за нови културно-исторически дестинации. Официалната церемония по връчването на наградите по проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България“ бе

Новини Ямбол

ПО ИСКАНЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ Е ПРЕКРАТЕН ДОГОВОРЪТ ЗА НОВО УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ В ЯМБОЛ

По искане на фирмата изпълнител, считано от 28.01.2019 г., е прекратен сключеният между Община Ямбол и „Улично осветление Ямбол“ ДЗЗД договор с предмет „Изграждане, основен ремонт, реконструкция и свързаното с

Новини Ямбол

ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ „ДА СПАСИМ ГРАД ЯМБОЛ ОТ КМЕТА“ АТАКУВА ГЕОРГИ СЛАВОВ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ В СЛИВЕН

Ямболски сдружения и Инициативният комитет “ Да спасим град Ямбол от кмета“ направиха нещо нетрадиционно. Те застанаха пред журналисти в Сливен, за да оповестят данни за случващото се в Ямбол.