ПРЕВОЗЕНАТА СЪС СПАРТАН РОДИЛКА Е С ПОЛИОРГАННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ
април 17, 2023 7873 Прегледи

ПРЕВОЗЕНАТА СЪС СПАРТАН РОДИЛКА Е С ПОЛИОРГАННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ

Тежко е състоянието на родилката от Сливен, която снощи беше докарана в София с военен самолет „Спартан“. Тя е настанена в болница „Токуда“ с полиорганна недостатъчност.

30-годишната родилка била приета в МБАЛ „Д-р Иван Селиминиски“ в Сливен по спешност в четвъртък – 13 април, с отлепена плацента и мъртъв плод, съобщи началникът на отделението по Анестезеология и интензивно лечение д-р Юлия Бянкова, цитирана от БНТ.

Направена е операция, но състоянието ѝ се влошава и лекарите са започнали вливане на кръв и плазма. Проведени са множество разговори с национални консултанти и е решено пациентката да бъде прехвърлена в болница в София.

След като е получено разрешение от министъра на отбраната Димитър Стоянов да бъде откарана с военно-транспортен самолет, тя е подготвена от екипа на сливенската болница за полета и е транспортирана от авиобаза „Безмер“ до София.

Според информацията от болницата преди 3 години бременността и е завършила по подобен начин, но миналата година е родила дете.

 

offnews.bg

Предишна РОДИЛКА ОТ СЛИВЕН В ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕ БЕ ТРАНСПОРТИРАНА СЪС САМОЛЕТ "СПАРТАН" ДО СОФИЯ
Следваща СТЕФАН ЩИЛИЯНОВ ДОНЕСЪЛ ДЕМОКРАЦИЯТА В „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“- СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДШИ СЪДИЯ ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ В ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН

Младши съдия встъпи в длъжност в Окръжен съд – Сливен, научи Sliveninfo. Магистратът се е заклел на 30 август. Той се казва Симеон Светославов и е от Плевен. Доскоро е

Новини Сливен

АВТОМОБИЛ ГОРЯ КРАЙ СЛИВЕН

На 26 май, в  21,54 часа, екип на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в изоставен лек автомобил в местността Припека. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Автомобилът

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА 6 000 ЛЕВА ОТ ДОМ В НОВА ЗАГОРА

Кражба от частен имот разследват криминалисти на РУ-Нова Загора. На 14 август, 61-годишен мъж е подал заявление за извършена кражба от дома му в град Нова Загора. През нощта на