ПРЕВОЗЕНАТА СЪС СПАРТАН РОДИЛКА Е С ПОЛИОРГАННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ
17.04.2023 8213 Прегледи

ПРЕВОЗЕНАТА СЪС СПАРТАН РОДИЛКА Е С ПОЛИОРГАННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ

Тежко е състоянието на родилката от Сливен, която снощи беше докарана в София с военен самолет „Спартан“. Тя е настанена в болница „Токуда“ с полиорганна недостатъчност.

30-годишната родилка била приета в МБАЛ „Д-р Иван Селиминиски“ в Сливен по спешност в четвъртък – 13 април, с отлепена плацента и мъртъв плод, съобщи началникът на отделението по Анестезеология и интензивно лечение д-р Юлия Бянкова, цитирана от БНТ.

Направена е операция, но състоянието ѝ се влошава и лекарите са започнали вливане на кръв и плазма. Проведени са множество разговори с национални консултанти и е решено пациентката да бъде прехвърлена в болница в София.

След като е получено разрешение от министъра на отбраната Димитър Стоянов да бъде откарана с военно-транспортен самолет, тя е подготвена от екипа на сливенската болница за полета и е транспортирана от авиобаза „Безмер“ до София.

Според информацията от болницата преди 3 години бременността и е завършила по подобен начин, но миналата година е родила дете.

 

offnews.bg

Предишна РОДИЛКА ОТ СЛИВЕН В ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕ БЕ ТРАНСПОРТИРАНА СЪС САМОЛЕТ "СПАРТАН" ДО СОФИЯ
Следваща СТЕФАН ЩИЛИЯНОВ ДОНЕСЪЛ ДЕМОКРАЦИЯТА В „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“- СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА СПЕКТАКЪЛА „QUEEN. ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА“

Продължава продажбата на билети за спектакъла „Queen. Шоуто продължава“, който ще се състои на 16 юли на крепостта „Туида“. Вечните хитове на любимата на поколения рок група „QUEEN” ще прозвучат

Новини Сливен

МИКРОСКОП С DEEP LEARNING АЛГОРИТМИ ПОМАГА В НАЙ-ПРЕЦИЗНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЦИТОНАМАЗКИ В „ЛИНА“

Медицинска лаборатория „ЛИНА” разполага с единствения по рода си в България сканиращ микроскоп West Medica. Той е изключителен помощник в превенцията на рака на маточната шийка, тъй като на него

Новини Сливен

ДЪРЖАВНИЯТ АРХИВ ПРЕДСТАВЯ ИСТОРИЯТА НА ЕДНО УЧИЛИЩЕ, ПОСТРОЕНО С ДАРЕНИЕ

Държавен архив – Сливен ще отбележи Международния ден на архивите – 9 юни с изложба с документи за училище в Сливен, построено изцяло с дарение. Димитър Петров завещава цялото си