ПРАЗНИЧЕН ПОЗДРАВ ЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО ОТ РЗИ – СЛИВЕН
април 6, 2023 280 Прегледи

ПРАЗНИЧЕН ПОЗДРАВ ЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО ОТ РЗИ – СЛИВЕН

На 7 април светът отбелязва Световния ден на здравето. Датата съвпада с деня на основаването на Световната здравна организация–специализирана междуправителствена организация на ООН по проблемите на здравеопазването. Тази година СЗО отбелязва 75 години от своето основаване.

СЗО ежегодно избира приоритетна област за грижа към човешкото здраве като тема за Световния ден на здравето. За 2023 година темата за 7 април е „Здраве за всички“.

В България от 1964 година този ден се чества и като Ден на здравния работник и професионален празник на всички работещи в областта на здравеопазването.

Регионална здравна инспекция Сливен поздравява всички лекари, фармацевти, фелдшери, медицински сестри, акушерки, лаборанти, санитари и администрация, ангажирани с опазването на здравето, като им пожелава  лично благополучие, много професионални успехи и да продължават да помагат с благородство присъщо на професията.

Честит празник!

 

Регионална здравна инспекция-Сливен

Предишна ПЪРВИТЕ ЛАЗАРКИ ОТ ДГ „НАДЕЖДА“ ГОСТУВАХА В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕЯН ДЕЧЕВ, КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ БСП – СЛИВЕН: ПРЕДЛАГАМЕ ТРОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПАРИТЕ ЗА СПОРТА

 – Г-н Дечев, каква е вашата оценка за развитието на спорта в Община Сливен през последните четири години? – Тези четири години бяха период на застой за спорта в общината.

Новини Сливен

МЪЖ ПОСТРАДА СЛЕД СБИВАНЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ

В РУ-Нова Загора е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда. На 28 юни, в 15,00 часа, е получен сигнал от  ФСМП – Нова Загора за приет 22-годишен мъж,

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Шофьор минава на червено и моментално е спрян от катаджия. – Книжката, ако обичате. – Нямам – взеха ми я за шофиране в нетрезво състояние. – Талонът на колата? –