ПРАЗНИЦИ НА ФРАНКОФОНИЯТА В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ”-СЛИВЕН
март 18, 2019 686 Прегледи

ПРАЗНИЦИ НА ФРАНКОФОНИЯТА В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ”-СЛИВЕН

Традиция стана в навечерието на 20 март – Международния ден на Франкофонията, в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“- Сливен да се организират различни прояви, посветени на френския език и култура. Така и нашият град се включва в отбелязването на празника, който обединява над 870 милиона франкофони от цял свят.

Празниците на Франкофонията в РБ “Сава Доброплодни“ ще се проведат от 18 до 22 март 2019г. и включват различни прояви: мултимедийни презентации на френски език по темите: “Франкофонията – френският език е един шанс за успешно бъдеще“; „Скалните цветя” на френската поезия – Шарл Бодлер, Пол Верлен, Артур Рембо” – представяща интересни моменти от жизнения и творческия път на бележитите френски поети; „Антоан дьо Сент Екзюпери” – посветена на живота и творчеството на най-четения световно известен френски автор; презентация на френски език за титана на френската литература – Оноре дьо Балзак, с която ще се отбележат 220г. от неговото рождение.

В програмата са включени и прожекции на филма на режисьора Жан-Даниел Верхаге – „Дядо Горио” (2004г.), в който главната роля се изпълнява от Шарл Азнавур и на филма на режисьора Жозе Даян – „Балзак” (1999г.) със звездите на френското кино Жерар Депардийо и Жана Моро.

В Чуждоезиковия център ще бъдат представени и най-новите постъпления от произведения на съвременни френски автори, както и много нови помагала в помощ на изучаването на френски език.

Чрез организираните от библиотеката събития се цели да се улеснява обмена на идеи, да се пробужда интереса към френската култура и език, с нейните традиции и обичаи, да се засилва диалога между културите и цивилизациите.

Предишна ПОЛИЦАИ ОТКРИХА И ИЗЗЕХА АРХЕОЛОГИЧНИ ПРЕДМЕТИ И СТАРИННИ МОНЕТИ
Следваща СЛИВЕН ЧАКА 900 УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФИНАЛИТЕ НА УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ - 2019

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ уведомява своите потребители, че поради извършване на аварийни ремонти на 04. 09. 2019 г. (сряда) до 15. 30 ч. е прекъснато водоподаването на кв. Речица. При възможност

Новини Сливен

МЛАДОЖЕНЦИ ОТ СЛИВЕН ДАРИХА 1000 ЛЕВА ОТ СВАТБАТА СИ НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО НЕОНАТОЛОГИЯ

Младоженците Ивелина и Антон Господинови от Сливен направиха дарение на Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Сумата е 1000 лева, които са заделени от сватбата им. Ръководството на

Новини Сливен

ДКЦ-1 И ДКАЦ-2 ИСКАТ СЪГЛАСИЕ ОТ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ДА ПОКРИЯТ РАЗХОДИ ЗА АПАРАТУРА И РЕМОНТ СЪС СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА

Даване на съгласие за закупуване със собствени средства на апаратура за диагностика и лечение в „ДКЦ 1-Сливен“, както и ремонт на част от покрива на сградата на „ДКЦ 2 –

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

1 × 4 =