ПРАЗНИК ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ ОЖИВИ ГРАДСКИЯ ПАРК НА НОВА ЗАГОРА
08.10.2023 230 Прегледи

ПРАЗНИК ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ ОЖИВИ ГРАДСКИЯ ПАРК НА НОВА ЗАГОРА

„Да празнуваме заедно!“ призоваха от общинското ръководство деца със своите родители в Градски парк. На поканата им на 7 октомври се отзоваха най-веселите, най-талантливите и най-игривите в Нова Загора. Централната паркова алея се превърна в огромна сцена за забавления. Под звуците на барабани и тромпет към малчуганите се присъединиха любими приказни герои – Соник, Маша, Спайдърмен, Мини Маус и Батман, в чиито роли влязоха актьори от Детски клуб „Мики Маус“ гр. Разград. Те бяха поканени от общинското ръководство, за да зарадват децата в Нова Загора. Заедно с тях сътвориха чудна приказка, в която супергерои и малчугани танцуваха, скачаха, играха и се смяха от сърце. Сред аплодиращите ги бяха председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, секретарят на Община Нова Загора Ангел Стойчев, общински съветници и др.

Организаторите се бяха погрижили за всички – спортисти, художници, танцьори. На обособените места в централната паркова алея те откриха баскетболни кошове, забавляваха се с дартс и цветни куцанки. Предизвикателство имаше и за шахматистите.
Децата с творчески дух имаха възможност да рисуват, да сглобяват пъзели, да оцветяват картинки от любими приказки.
Екипът на Център за обществена подкрепа – Нова Загора се присъедини към идеята с атрактивен кът, в който малките творци изработваха свои произведения на изкуството с пъстрото си въображение, с интересни материали и подпомагани от новите си приятели от Центъра.

Соник, Маша, Мини Маус, Батман и Супермен също откриха приятели и не искаха да си тръгват. Те раздаваха щедро прегръдки на децата и си направиха снимки за спомен.

Както винаги за забавленията се погрижиха и лъчезарните момичета и момчета от Детска театрална и филмова школа „Тракия Вижън“ с ръководител Ивета Митева. Те асистираха на художниците, изработваха приказни балонени фигурки, с които даряваха усмивки на веселите гости.

За първи път, по покана на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“, в Нова Загора гостува и екипът на „Dance nation“ гр. Сливен. В техния клас по групови танци за начинаещи се включиха новозагорци от различни поколения. Слънчевата паркова алея затуптя с музикални ритми, а празникът прерасна в танцова фиеста.

Предишна ГЕН. КОЛЬО МИЛЕВ ПОСЕТИ НАЦИОНАЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ЖИВОТНИ
Следваща МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ В СЛИВЕН СА СРЕД НАЙ-НИСКИТЕ В СТРАНАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ОРГАНИЗИРАНИЯ ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ, ПРЕДЛАГАН ОТ СЕКТОР БДС – СЛИВЕН

В сектор БДС към ОДМВР-Сливен  продължават да се приемат заявления от фирми, организации, държавни учреждения и кметства за организиран прием на заявления за подмяна на лични документи. Той се осъществява

Новини Сливен

ОТНОВО ЗАПОЧНАХА ДА СЪСТАВЯТ АКТОВЕ ЗА НЕНОСЕНЕ НА ПРЕДПАЗНИ МАСКИ

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на  COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 308 проверки за спазване на карантина

Новини Сливен

ПРИЕМЪТ НА УЧЕНИЦИТЕ В I КЛАС ЩЕ СТАРТИРА В 13 ЧАСА НА 1 ЮНИ

Новият график на дейностите по приема на учениците в I клас, е вече утвърден. Родителите могат да се запознаят с него от раздел „График на дейностите“ на специализирания сайт за прием: https://priem.sliven.bg:3443/ Модулът