ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА 4 МИЛИОНА ЛЕВА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА 4 МИЛИОНА ЛЕВА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Община Сливен ще получи близо 4 милиона лева целева субсидия от българското правителство. Това заяви днес по време на брифинга на общинското ръководство кметът Стефан Радев. По думите на кмета решението е било взето по време на вчерашното заседание на Министерски съвет. Стефан Радев заяви, че една част от средствата ще бъдат използвани за основен ремонт на спортната зала ,,Асеновец”, а останалата част ще бъде заложена за ремонти на улиците в града.

Кметът посочи, че през следващата година предстои да започне пълната реконструкция на автобусните спирки и изграждането на велоалеите, което е последният компонент от проекта за интегриран градски транспорт. Общината предвижда още да завърши със санирането на жилищните блокове, за които има сключени договори, ремонт и пускане в експлоатация на плувния басейн в ОУ ,,Елисавета Багряна”, както и ремонт на спортната зала ,,Младост”.

,,В края на 2018 година можем да кажем, че община Сливен няма просрочени задължения, което ни беше една от основните цели, и за което работихме през последните три години. Успяхме да осъществим сериозни инвестиции в инфраструктурата на град Сливен, въпреки тежкото финансово състояние, в което се намирахме”, коментира още кметът Радев. Той посочи, че благодарение на подкрепата от страна на правителството, Общината е успяла да реализира, чаканите с години проекти като кръговото кръстовище на ,,Розова градина” и пробива на улица ,,Раковски”. Извършени са и ремонти на улици в по-малките населени места, както и предстоящата реконструкцията на бул. ,,Хаджи Димитър”.

В края на брифинга кметът Стефан Радев подчерта, че всички реализирани и бъдещи проекти, са насочени към подобряване на качеството на живот на сливенските граждани. Той пожела на представителите на медиите здраве, светли празници, много поводи за гордост и успехи през новата 2019 година. Те получиха календари от Община Сливен, свързани с духовността и културата на града под Сините камъни.

Предишна ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОСРЕЩНА КОЛЕДАРИ ОТ ОУ "ПАНАЙОТ ХИТОВ"
Следваща ОИЦ СЛИВЕН ПРЕДСТАВИ ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА СИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

БМВ ГОРЯ ТАЗИ НОЩ В СЛИВЕН

Лек автомобил горя тази нощ в Сливен. Колата е пламнала в 4.40 часа, научи Sliveninfo. Инцидентът е станал в кв. „Даме Груев“. Очаквайте подробности!

Новини Сливен 0 коментара

ВОЕНЕН МУЗИКАНТ ПОИСКА РЪКАТА НА ЛЮБИМАТА СИ ПО ВРЕМЕ НА ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ В СЛИВЕН

Празничен концерт представиха два духови оркестъра – Военен духов оркестър – Сливен и Градски духов оркестър при Народно читалище „Съгласие“- Ямбол. По време на концерта се случи нещо неочаквано и

Новини Сливен 0 коментара

Д-Р НИКОЛАЙ ЙОСИФОВ СЕ ВКЛЮЧИ В МЪЖКОТО ХОРО В РЕКА НОВОСЕЛСКА

Д-р Николай Йосифов, един от най-известните сливенски стоматолози, който е управител на Общинската фирма „Дентален център“, влезе в ледените води на река Новоселска, включвайки се в мъжкото хоро. Д-р Йосифов

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

18 − 11 =