ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА БЛИЗО 2 МЛН. ЛЕВА ЗА ОБНОВЛЕНИЕ НА ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ ВЪВ ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН
август 12, 2020 1844 Прегледи

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА БЛИЗО 2 МЛН. ЛЕВА ЗА ОБНОВЛЕНИЕ НА ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ ВЪВ ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН

Българското правителство отпуска 8,6 млн. лева за инфекциозните отделения във ВМА – София и Военна болница -Сливен. Парите ще бъдат използвани за обновление на отделенията и закупуване на нова апаратура. Новината съобщи премиера Бойко Борисов след заседанието на кабинета в сряда.

„Близо 2 млн. лева са средствата за цялостно обновление на инфекциозното отделение в нашата болница. Това е изключително добра новина и за град Сливен и целия регион“, заяви пред  Sliveninfo полк. д-р Илиян Комитов, началник на Военна болница – Сливен.

Новото инфекциозно отделение ще се нанесе в отделна сграда, където някога се намираше, но през последните десетилетия зданието бе изоставено поради липса на средства за поддържане. Сградата е самостоятелна, но има връзка с централното здание на болницата. Ще бъде построен външен асансьор, а болните ще влизат през отделен вход и на болницата, и на отделението.

„Хубаво е да съобщим, че отскоро в Сливен има още един лекар – инфекционист. Става въпрос за д-р Добрев, който и досега работеше при нас. Той е на 30 години и вече има специалност „инфекциозни болести““, заяви пред Sliveninfo полк. д-р Илиян Комитов.

 

Предишна КНИГА ЗА ИСТОРИЯТА, БИТА И КУЛТУРАТА НА СЕЛО САМУИЛОВО ЩЕ БЪДЕ ИЗДАДЕНА С ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА НА ГЕРБ - СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

13 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

437 случаи на коранавирус са потвърдени у нас през последното денонощие при направени 4 541 PCR теста. Заразените вчера бяха с един човек по-малко, но тестваните с почти 900 повече.

Новини Сливен

ИТАЛИАНСКА КУХНЯ В СЪРЦЕТО НА СЛИВЕН

Италианецът с български паспорт Едоардо Миролио е родом от областта Пиемонте в северозападната част на Италия, в която на особена почит е телешкото месо. Сънародниците му го приготвят по най-различни

Новини Сливен

ВЕЛИКДЕНСКА ИЗЛОЖБА НА СЛИВЕНСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ

На 5 април от 17:30 ч в галерия „Май” ще бъде открита традиционната изложба на сливенските художници, посветена на един от най-светлите християнски празници – Великден. Всяка година с тази