ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“- СЛИВЕН С ПОДАРЪК ЗА ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ „СВ. СТИЛИЯН ДЕТЕПАЗИТЕЛ“
март 11, 2021 1954 Прегледи

ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“- СЛИВЕН С ПОДАРЪК ЗА ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ „СВ. СТИЛИЯН ДЕТЕПАЗИТЕЛ“

Подкрепата за децата със специални нужди и възможността те да получат шанс да развиват способностите си, се превърна в повод кандидатите за народни представители и членове на ПП „Има Такъв Народ“ Сливен да посетят Дневния център за деца с увреждания „Св. Стилиян Детепазител“.

Кандидатът за депутат Пламен Пенчев, две от дамите в листата на партията – д-р Мариела и Красимирова и Даниела Василева, както и членове на сливенската структура, успяха да изненадат и децата, и персонала на социалното заведение с неочакван, но много нужен подарък.

„От предшестващата срещата ни кореспонденция разбрахме, че Центърът има нужда от специализиран мек конструктор за психомоторика. На едно от нашите събрания взехме решение да изненадаме децата и целия мултидисциплинарен екип на заведението и да поръчаме за изработка необходимия конструктор“, заяви Пенчев.

Той посочи още, че подобен тип пособия се изработват по поръчка, обикновено в рамките на две седмици, а конкретния уред представлява влак – конструктор, състоящ се от 17 бр. меки модули от пенополиуретановапяна, свързващи по между си с велкро ленти.

„Срещата беше много емоционална за нас. Освен ръководителят – Величка Авджиева, на която сърдечно благодарим за предоставената възможност да помогнем, ни посрещна и една млада госпожица, която ни грабна сърцата със своя позитивизъм и силен дух. Тя ни разказа, че е гостувала виртуално в „Шоуто на Слави“, освен това е имала възможност да го види и да разговаря с него лично. Показа ни и десетки купи, които е спечелила със своя отбор по крикет на маса, на който тя е капитан“, допълни Пламен Пенчев, който е организатор на срещата.

От своя страна д-р Мариела Красимирова заяви своята готовност да осигурява на децата безплатни специализирани консултации винаги, когато имат нужда: „Вратите на моя кабинет са широко отворени за тези невероятни деца, готова съм да им помагам при нужда, те го заслужават“, коментира тя.

От партията на Слави Трифонов подготвят още една изненада за децата от Дневния център, но тя ще бъде реализирана когато пандемията утихне. „Разбрахме, че те много обичат екскурзиите и ще се погрижим да осъществим и това им желание. От ръководството на центъра ни разказаха, че много хора помагат. Надяваме се тази тенденция да се запази и децата да продължат да усещат загрижеността на обществото“, заяви още Пламен Пенчев.

ПП „Има Такъв Народ“ е с номер 29 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

 

 

Предишна ЛОВЕЦ № 1 В СЛИВЕН ТРЪГВА НА ИЗБОРИТЕ С ОПТИМИЗЪМ
Следваща АРЕСТ ЗА НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ В МЕДВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА 43-ГОДИШЕН АПАШ, ОБРАЛ ДОМА НА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен задържаха извършител на домова кражба.  На 18 юни 43-годишният С.К. е проникнал в дома на 80-годишна жена в град Сливен и е извършил кражба на парична сума.

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН РЕШИ ДА СЕ ДАВА ПО ЕДНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ЗА ВСЯКО НОВОРОДЕНО ДЕТЕ, ЧИИТО РОДИТЕЛИ ИМАТ 18 ГОДИНИ И СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ

Местният парламент в Сливен реши общината да дава по една минимална заплата за раждането на всяко дете. Условията за това са – родителите на детето да имат средно образование, да

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ: ЗАЩО ДА ПРОДЪЛЖИМ ЗАЕДНО С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

В сполетялата ни несвършваща кампания през последната половин година, не без дирижирана намеса на заинтересовани партии и кръгове зад тях, това да се случи, на 14 ноември отново сме на