ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“- СЛИВЕН С ПОДАРЪК ЗА ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ „СВ. СТИЛИЯН ДЕТЕПАЗИТЕЛ“
март 11, 2021 2628 Прегледи

ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“- СЛИВЕН С ПОДАРЪК ЗА ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ „СВ. СТИЛИЯН ДЕТЕПАЗИТЕЛ“

Подкрепата за децата със специални нужди и възможността те да получат шанс да развиват способностите си, се превърна в повод кандидатите за народни представители и членове на ПП „Има Такъв Народ“ Сливен да посетят Дневния център за деца с увреждания „Св. Стилиян Детепазител“.

Кандидатът за депутат Пламен Пенчев, две от дамите в листата на партията – д-р Мариела и Красимирова и Даниела Василева, както и членове на сливенската структура, успяха да изненадат и децата, и персонала на социалното заведение с неочакван, но много нужен подарък.

„От предшестващата срещата ни кореспонденция разбрахме, че Центърът има нужда от специализиран мек конструктор за психомоторика. На едно от нашите събрания взехме решение да изненадаме децата и целия мултидисциплинарен екип на заведението и да поръчаме за изработка необходимия конструктор“, заяви Пенчев.

Той посочи още, че подобен тип пособия се изработват по поръчка, обикновено в рамките на две седмици, а конкретния уред представлява влак – конструктор, състоящ се от 17 бр. меки модули от пенополиуретановапяна, свързващи по между си с велкро ленти.

„Срещата беше много емоционална за нас. Освен ръководителят – Величка Авджиева, на която сърдечно благодарим за предоставената възможност да помогнем, ни посрещна и една млада госпожица, която ни грабна сърцата със своя позитивизъм и силен дух. Тя ни разказа, че е гостувала виртуално в „Шоуто на Слави“, освен това е имала възможност да го види и да разговаря с него лично. Показа ни и десетки купи, които е спечелила със своя отбор по крикет на маса, на който тя е капитан“, допълни Пламен Пенчев, който е организатор на срещата.

От своя страна д-р Мариела Красимирова заяви своята готовност да осигурява на децата безплатни специализирани консултации винаги, когато имат нужда: „Вратите на моя кабинет са широко отворени за тези невероятни деца, готова съм да им помагам при нужда, те го заслужават“, коментира тя.

От партията на Слави Трифонов подготвят още една изненада за децата от Дневния център, но тя ще бъде реализирана когато пандемията утихне. „Разбрахме, че те много обичат екскурзиите и ще се погрижим да осъществим и това им желание. От ръководството на центъра ни разказаха, че много хора помагат. Надяваме се тази тенденция да се запази и децата да продължат да усещат загрижеността на обществото“, заяви още Пламен Пенчев.

ПП „Има Такъв Народ“ е с номер 29 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

 

 

Предишна ЛОВЕЦ № 1 В СЛИВЕН ТРЪГВА НА ИЗБОРИТЕ С ОПТИМИЗЪМ
Следваща АРЕСТ ЗА НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ В МЕДВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШЕФЪТ НА РУП-СЛИВЕН ИЗПЪЛНИ ОБЕЩАНИЕТО СИ – ВРЪЧВАТ АКТОВЕ НА ПРИНУДИТЕЛНО СПРЕНИТЕ ДО СЕЛО КРУШАРЕ В НЕДЕЛЯ

МВР-Сливен връчва актове за административно нарушение на собствениците на автомобили, спрели на шосето Сливен – Ямбол, след като полицията прегради пътя на участниците в протеста на 11 ноември. С дата

Новини Сливен

ШЕФЪТ НА ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН РАЗПОРЕДИ ПРОВЕРКА НА ЛОВЦИ

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен се извършват проверки на ловци, относно правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. От 06,00 до 15,00 часа на

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН С ПРОГРАМА ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЧНИ ДНИ

По повод предстоящите празници Община Сливен подготвя програма, която ще бъде съобразена с действащите противоепидемични мерки. На 14 декември /вторник/ – от 17.30 ч., в зала „Сливен“ ще се проведе