ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ СЛИВЕН: ЖИТЕЛИ НА МАЛКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА НИ СИГНАЛИЗИРАТ ЗА ЕВЕНТУАЛНА ПОДГОТОВКА НА ТЪРГОВИЯ С ГЛАСОВЕ
юни 25, 2021 1216 Прегледи

ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ СЛИВЕН: ЖИТЕЛИ НА МАЛКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА НИ СИГНАЛИЗИРАТ ЗА ЕВЕНТУАЛНА ПОДГОТОВКА НА ТЪРГОВИЯ С ГЛАСОВЕ

Да са близо до хората, да чуят от какво се нуждаят те и да се опитат да помогнат в разрешаването на проблемите им, това са три от основните приоритети на представителите на ПП „Има такъв народ“ Сливен, които те заявиха още на старта на предизборната кампания. В изпълнение на тази си заявка, те всеки ден провеждат срещи с жителите на малките населени места в областта. Градско, Новачево, Бяла, Градец, Жеравна, Кипилово и град Котел бяха сред първите, които те посетиха. „Това, че са малки като население и територия, не означава, че ежедневните им битки за оцеляване и по-добър живот не са големи“, коментира водачът на сливенската листа Владимир Русев.

Предизборната обиколка на ПП „Има такъв народ“ стартира от с. Градско. Липсата на медицинско лице, на банкомат и детска градина са само част от неуредиците там. „Има доста млади семейства, но те са предпочели не да се оплакват, а да се борят. В наше лице срещат поддръжник, който ще се бори рамо до рамо с тях. Д-р Красимирова използва посещението, за да прегледа, макар и на полеви условия, някои от присъстващите и даде професионалното си мнение относно здравословните неразположения на част от присъстващите. Димитър Киров, който също е част от листата на „Има такъв народ“, разясни приоритети ни по отношение на битката за социална равнопоставеност и адекватна ангажираност на малцинствата в България, като елемент от тяхната интеграция. Диньо Добрев на свой ред сравни с. Градско със селата от района на Новозагорско и обобщи, че проблемите почти навсякъде са едни и същи“, посочи Русев.

Проблемите на животновъдите бяха обсъдени с хората от Новачево. Според тях, малките животновъди намаляват, а бройките на животните – не, тоест, ставаме свидетели на много динамична концентрация и окрупняване на животновъдството. Малко на брой големи животновъди, около които се съсредоточава и субсидирането.

В село Бяла говорихме за проблемите на съвременното образование, както и залегналите в програмата ни приоритети в тази област. Училището там разполага едновременно и със зала, обзаведена с модерна техника, и с градинка, в която са засадени характерни за региона билки. В обучението на децата са съчетани българските традиции и иновативните технологии.

При срещата ни в Градец хората разказаха, че много от децата спортуват ежедневно със спортните пособия, които им бяха подарени при предишно наше посещение. За съжаление и тук някои от присъстващите споделиха своите съмнения за евентуално купуване на гласове и дори ме помолиха да се свържа от тяхно име с министъра на вътрешните работи и да го призова за реакция. Получих подобен род апели не само в с. Градец, но и в почти всяко едно населено място, в което бяхме. Сходни са сигналите и от региона на град Твърдица. Надявам се, органите на МВР да предприемат необходимите мерки, за да бъде прекратена тази порочна практика“, каза още водачът на листата Владимир Русев.

В Жеравна на срещата присъстваха симпатизанти на различни политически партии. Разговорът премина предимно под формата на дебат – хората зададоха въпросите си и получиха отговори от кандидатите за народни представители Владимир Русев,  Димитър Киров и Диньо Добрев, както и общинския координатор за Община Котел – Мария Димитрова от „ИТН“ .

„Те споделиха, че ние сме единствените представители на политическа партия, които са ги посещавали в последно време“, каза Русев. По думите му, посещенията им няма да спрат с края на предизборната кампания, напротив – едно от изискванията към всички кандидати от листите на „Има такъв народ“ е да продължат със срещите по места и след изборите. Борбата с корупцията, бедността, високата смъртност и образованието бяха едни от основните теми на тази среща.

Представителите на „ИТН“ посетиха и местното читалище в Кипилово. Запознаха се дейността му, както и с някои от проблемите – едни в процес на разрешаване, други – предвидени за в бъдеще, но трети въобще не засегнати. „Въпреки наскоро получения от тукашно дете златен медал за представяне в културно мероприятие, не съм оптимистично настроен относно грижите за читалището и условията за хората, ангажирани в развиването на дейностите в него. Смятам, че трябва да се положат повече усилия и желание, за да могат самодейците да имат шанса да съхраняват българщината на това място. Разгледах и библиотеката, в която открих много рядък екземпляр на творба на полския автор. Надявам се, при първа възможност материалната база да бъде ремонтирана, а хората поощрени, за да продължават да развиват своята дейност“, посочи кандидатът за депутат.

В Котел представителите на „ИТН“ се срещнаха с част от учителското съсловие. Обсъдени бяха образователната система и предвидените в нея реформи. Всички присъстващи кандидати за народни представители изложиха своите мотиви за включване в политическата битка, както и целите, които си поставят за постигане в това поприще. Пред тях д-р Красимирова, изложи и позицията си за промените в сектор здравеопазване и необходимостта от това болниците да не са търговски дружества, а място, на което всеки, който има нужда от медицинска помощ да я получи, независимо дали са му платени осигуровките или не. Димитър Киров сподели своя опит за внедряване на работещи вече международни практики в сферата на интеграция на ромското население.

В следващите дни срещите с граждани на ПП „Има такъв народ“, която е с номер 22 в интегралната бюлетина, продължават.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Предишна ДИМИТЪР СЯРОВ ОТ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – СЛИВЕН ЗА „МАЧА“ НА 11 ЮЛИ
Следваща ГЕРБ И СДС ЗАЛАГАТ НА МЛАДИ СЛИВНАЛИИ ЗА УСПЕХ НА ИЗБОРИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: БЪЛГАРИЯ Е ГОТОВА ЗА ПРЕДСТОЯЩОТО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО

България е готова за предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз. Мога да заявя категорично, че не само сме готови, но и това ще бъде едно успешно председателство, защото бяхме

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН БИЛА ЗА ПРИМЕР НА ПОЛИЦИЯТА В БУРГАС, СПОРЕД СВЕТОВНАТА БАНКА

Областите с по-висока престъпност имат по-ниска разкриваемост на престъпленията. Това показва анализът на Световната банка за състоянието на МВР, който е поръчан от правителството. Според резултатите това са Варна, Бургас и Пловдив

Новини Сливен

МЪЖ ВЛИЗА В ЗАТВОРА ЗА ДРОГА СЛЕД СПОРАЗУМЕНИЕ С ПРОКУРАТУРАТА

Наложиха ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо Димитър М. Той е признал вината си за това, че на 18.05.2019 г. в град Сливен, без надлежно разрешително държал