ППМГ СЛИВЕН РАБОТИ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

ППМГ СЛИВЕН РАБОТИ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

През настоящата учебна година ППМГ „Добри Чинтулов“ участва в   Националната програма  на МОН  „Иновации в действие“. Програмата дава възможност за обмен на иновативни училищни практики чрез контакти и посещения между училища партньори от цялата страна. Всяко училище, вписано в списъка на иновативните училища, може да да осъществи такъв обмен с едно иновативно и едно неиновативно училище в страната. Основна цел на проекта е да се повиши качеството на образователния процес чрез увеличаване на интерактивността и активната включеност на учениците посредством иновативни педагогически методи, както и чрез приложение на дигитални средства и информационни технологии в обучението.

На 18 октомври 2019 г. четирима учители и 10 ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“ гр.  Сливен посетиха партньорското иновативно училище  Езикова гимназия „Христо Ботев“, гр. Кърджали. Домакините представиха успешната работа по  проект „Иновативно училище“ на тема „Природата – дом“ за учебната 2017/2018 година  и „Здравето – универсална човешка   ценност“ за учебната 2018/2019 година.

На 24 и 25 октомври 2019 г. партньорите от Езикова гимназия „Христо Ботев“, гр. Кърджали, върнаха визитата в ППМГ. През първия ден от посещението се осъществи съвместен интерактивен урок с ученици и учители от ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали, на крепостта „Туида“ с практическо занятие на тема „Един ден в средновековния град”.
На 21 и 22 ноември 2019 г. гости на гимназията бяха шестима учители и двама ученици от ППМГ „Васил Левски“, гр. Смолян (Райковската гимназия). Те са другият партньор на ППМГ Сливен по проекта.

Гостите от Кърджали и от Смолян посетиха музея на гимназията, където разгледаха историческата и природонаучната част, както и старопечатната литература, с която разполага училището. Докоснаха се отблизо до богатата история на гимназията. Разходиха се из гимназията, след което се запознаха с успешната работа по  проект „Иновативно училище“. Показани бяха филм за иновациите в гимназията, клубовете по роботика и практични финанси, интерактивен подход за изучаване на езиковите норми „Ловци на грешки“, както и книгите „Езикът на растенията“ и „Традиции при изучаването на природни науки в гимназия „Добри Чинтулов“. В неформална обстановка и в преки разговори учители и ученици от училищата споделиха опита и впечатленията си от работата  в областта на иновациите.

Гости на партньорската среща бяха г-жа Бонева – експерт по чужди езици и г-н Назъров – експерт по математика в РУО – Сливен.

Предишна СЛИВНАЛИЯТА ИВО КУСЕВ И ФИРМИТЕ "ДИАФАТ" - СЛИВЕН И ИЗБА "АФУЗОВ" СПОНСОРИРАХА ПРЕСТИЖНИЯ КОНКУРС ЗА ЦИГУЛКА "ВАСКО АБАДЖИЕВ"
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ТУБЕРКУЛОЗАТА

В изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България (2021-2025 г.) и с цел намаляване на заболеваемостта от туберкулоза в страната, за периода 20-24 юни 2022г.

Новини Сливен

ДЕЦА ОТ СЕЛО БЯЛА ПРИГОТВИХА ОБРЕДНИ ХЛЯБОВЕ

Тематичните занимания по основната програма на ОДФ-Сливен, свързани с обредните хлябове, продължават. Лектор и модератор е Ана Маринова. Тя вече изнесе лекции в различни класове в ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев”

Новини Сливен

УПРАВИТЕЛЯТ НА БКС – СЛИВЕН ГЕОРГИ СТОЯНОВ С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ

Уважаеми колеги, скъпи съграждани, В навечерието на светлите празници нека си пожелаем здраве и сполука за семействата ни! Нека домовете ни да са пълни с разбирателство и обич, да изпратим