ППМГ СЛИВЕН РАБОТИ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

ППМГ СЛИВЕН РАБОТИ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

През настоящата учебна година ППМГ „Добри Чинтулов“ участва в   Националната програма  на МОН  „Иновации в действие“. Програмата дава възможност за обмен на иновативни училищни практики чрез контакти и посещения между училища партньори от цялата страна. Всяко училище, вписано в списъка на иновативните училища, може да да осъществи такъв обмен с едно иновативно и едно неиновативно училище в страната. Основна цел на проекта е да се повиши качеството на образователния процес чрез увеличаване на интерактивността и активната включеност на учениците посредством иновативни педагогически методи, както и чрез приложение на дигитални средства и информационни технологии в обучението.

На 18 октомври 2019 г. четирима учители и 10 ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“ гр.  Сливен посетиха партньорското иновативно училище  Езикова гимназия „Христо Ботев“, гр. Кърджали. Домакините представиха успешната работа по  проект „Иновативно училище“ на тема „Природата – дом“ за учебната 2017/2018 година  и „Здравето – универсална човешка   ценност“ за учебната 2018/2019 година.

На 24 и 25 октомври 2019 г. партньорите от Езикова гимназия „Христо Ботев“, гр. Кърджали, върнаха визитата в ППМГ. През първия ден от посещението се осъществи съвместен интерактивен урок с ученици и учители от ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали, на крепостта „Туида“ с практическо занятие на тема „Един ден в средновековния град”.
На 21 и 22 ноември 2019 г. гости на гимназията бяха шестима учители и двама ученици от ППМГ „Васил Левски“, гр. Смолян (Райковската гимназия). Те са другият партньор на ППМГ Сливен по проекта.

Гостите от Кърджали и от Смолян посетиха музея на гимназията, където разгледаха историческата и природонаучната част, както и старопечатната литература, с която разполага училището. Докоснаха се отблизо до богатата история на гимназията. Разходиха се из гимназията, след което се запознаха с успешната работа по  проект „Иновативно училище“. Показани бяха филм за иновациите в гимназията, клубовете по роботика и практични финанси, интерактивен подход за изучаване на езиковите норми „Ловци на грешки“, както и книгите „Езикът на растенията“ и „Традиции при изучаването на природни науки в гимназия „Добри Чинтулов“. В неформална обстановка и в преки разговори учители и ученици от училищата споделиха опита и впечатленията си от работата  в областта на иновациите.

Гости на партньорската среща бяха г-жа Бонева – експерт по чужди езици и г-н Назъров – експерт по математика в РУО – Сливен.

Предишна СЛИВНАЛИЯТА ИВО КУСЕВ И ФИРМИТЕ "ДИАФАТ" - СЛИВЕН И ИЗБА "АФУЗОВ" СПОНСОРИРАХА ПРЕСТИЖНИЯ КОНКУРС ЗА ЦИГУЛКА "ВАСКО АБАДЖИЕВ"
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЦЪРКВАТА ПОЧИТА ПАМЕТТА НА СВ. МЪЧЕНИЦА ТАТЯНА РИМСКА

Православната църква почита паметта на Св. мъченица Татяна Римска. Днес имен ден празнуват всички дами, които носят имената Таня и Татяна. Татяна произхождала от знатно римско семейство и била възпитана

Новини Сливен

Д-Р ИЛИЯНА ИВАНОВА Е С ДОКАЗАН ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ ЗА КОВИД – 19

Във връзка с публикации, в които се твърди, че д-р Илияна Иванова не е имала положителна проба за Ковид-19, ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен заявява, че твърдението категорично не

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯТА ГЕНЕРАЛ МИХАИЛ ПОПОВ ИДВА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ ЗА КАМПАНИЯТА „БЪДИ ВОЙНИК”

Сливен е домакин на 08.11.2019 г. (петък) на националната информационна кампания  на Министерството на отбраната  за популяризиране на военната професия, която е под надслов „Бъди войник“. Основната цел е да