ПО-МАЛКО ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ И РАНЕНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРЕЗ ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА ГОДИНАТА
25.06.2024 235 Прегледи

ПО-МАЛКО ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ И РАНЕНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРЕЗ ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА ГОДИНАТА

Намаляване на тежките пътно-транспортни произшествия и ранените в област Сливен се отчита през първото тримесечие на 2024 година. Това стана ясно на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. То беше председателствано от областния управител Чавдар Божурски.

В комисията влизат представители на четирите общини, както и на всички институции, свързани с безопасността на движението. Осъществена бе и видеоконферентна връзка с Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Илиян Николов, началник на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Сливен, изнесе данни за пътно-транспортните произшествия в областта от 1 януари до 31 март тази година. Общо 102 са регистрираните катастрофи, като 26 от тях са тежки. При пътните инциденти има двама загинали и 28 ранени. Данните сочат, че само един от пострадалите е пешеходец. За същия период на мината година са отчетени 33 тежки ПТП с двама загинали и 42 ранени.

Участниците в комисията бяха запознати с дейностите по безопасност на движението, включително текущите и предстоящи ремонти на пътни настилки в област Сливен. Отчетени бяха изпълнените мерки по предишни решения на комисията.

Сред обсъжданите теми бе изграждането на т. нар. „капан“, където да бъдат отвеждани и задържани безстопанствени животни, които са рисков фактор за движението по пътищата. Коментирана беше и ситуацията с индивидуалните електрически превозни средства, чиито водачи създават проблеми в пешеходните зони и по тротоарите.

Друг акцент в работата на комисията е подготовката и отбелязването на 29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пътищата. Тази година фокусът е върху инициативите за опазване на живота и здравето на децата на пътя.

В Областна администрация Сливен е получено писмо от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. В него се съобщава, че агенцията е разработила различни материали и полезни съвети, свързани с безопасността на децата на пътя. С цел те да стигнат до възможно най-голям брой деца, учители, възпитатели и родители, писмото е изпратено на Регионално управление на образованието – Сливен. До 10 юли общините и останалите организации – участници в комисията по безопасност на движението, следва да предоставят информация за проведените на 29 юни инициативи. Тя ще бъде обобщена от Областна администрация Сливен и предадена на държавната агенция.

Предишна 75-ГОДИШЕН ШОФЬОР ОБЪРНА КОЛА, В КОЯТО СА БИЛИ СЪПРУГАТА МУ И ДВЕТЕ ИМ ВНУЧКИ
Следваща В СЛИВЕН ВЕЧЕ ИМА МАГАЗИН ЗА ДОБЪР СЪН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

Д-Р МИТКО БАЕВ С ПРИЗИВ КЪМ ХОРАТА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ

Инфекционистът д-р Митко Баев отправя призив към населението да се ваксинира, тъй като имунизацията е основна част в борбата с епидемията. Той информира, че ползите от ваксините са безспорни. „Всеки

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ: ШАНСЪТ Е НА НАША СТРАНА!

Кой от нас няма роднини, приятели, съученици, съседи, съграждани в чужбина? Въпросът е реторичен. Тяхното отсъствие е част от картината на обезлюдяването и застаряването на България. Констатация. Някои от тях

Новини Сливен

ЩЕ СЕ ИЗВЪРШИ ПРЪСКАНЕ СРЕЩУ КОМАРИ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Тази вечер ще се извърши пръскане срещу комари в Сливен и населените места от общината. Пръскането започва в 21 часа от град Кермен и селата Крушаре, Бозаджии, Скобелево, Самуилово и