ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ И АПАРАТУРА В ДКЦ-1 В СЛИВЕН
08.04.2024 700 Прегледи

ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ И АПАРАТУРА В ДКЦ-1 В СЛИВЕН

По-добрите условия за пациентите и за служителите са гаранция за по-добри резултати. В това е убеден управителят на общинският Диагностично-консултативен център (ДКЦ-1) в Сливен д-р Атанас Грунов. Поради тази причина той залага в обновяването на материалната база и апаратурата в поликлиниката.

Промените се виждат още с влизането. Входната врата е сменена с плъзгащи врати, а веднага след тях е обновената регистратура. Тя е разширена и е превърната в отделно помещение.

Асансьорът, който обслужва и пациентите, и специалистите, също е ремонтиран.

Цялостен ремонт е извършен и в клиничната лаборатория, където има нови столове за пациентите за по-голямо тяхно удобство. Подовата настилка е сменена с нова, по-лесна за почистване и дезинфекция.

„Разширихме пространството за апаратурата. Самата апаратура е закупена преди 2-3 години и отговаря на всички здравни стандарти“, обяснява Грунов.

Цялостен ремонт е направен на отделението по физиотерапия. Закупени са и нови, модерни уреди за по-доброто и ефикасно лечение на пациентите. Екипът, който работи в отделението  споделя, че условията са много добри и увеличаващият се поток от пациенти го доказва.

Димитра Махерова е от новото поколение рехабилитатори. Работи в ДКЦ-1 от три години.

„Изключително приятна е обстановката за работа. На нас младите ни трябва такава среда, за да се развиваме. Има изключително добра приемственост“, споделя младият специалист.

Потвърждава го и Мима Филипова, която работи като рехабилитатор вече няколко десетилетия. „С новите апарати идват и повече пациенти, които пък се чувстват по-добре и по-бързо усещат подобрение“.

За нуждите на пациентите в отделението по физиотерапия д-р Грунов предвижда закупуването и монтирането на специален асансьор за инвалидни колички.

Обновяването започна през 2023-а и приключи за близо половин година. Стойността му възлиза на около 160 хиляди лева, в която влиза и ремонтът на асансьорната уредба. Дейностите са извършени със собствени средства, след решение на Общинския съвет в Сливен.

Планиран е ремонт и на последния етаж на поликлиниката. Той предвижда подмяна на електрическата инсталация, обновяване на санитарните помещения и освежаване на коридорите.

Ръководството на ДКЦ-1 е подало заявление в Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и НЗОК за откриване на две легла в поликлиниката за така наречената „еднодневна хирургия“. Стаята вече е оборудвана, очаква се разрешително.

Предишна СЪСЕДИ СПАСИХА ЗАСПАЛА ЖЕНА ПРИ ПОЖАР
Следваща СЕНЗАЦИОНЕН СОЛИСТ ПРИСТИГА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ДАДЕ ПРИЕМ ЗА ОТЛИЧНИЦИТЕ ОТ ВИПУСК 2023 И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ

Младостта носи винаги надежда и устрем, копнеж по красотата и изживяване на радостта. С красивите си усмивки, отличниците от Нова Загора, випуск 2023 г., озариха фоайето на втория етаж на

Новини Сливен

СЛИВЕН БЕ ДОМАКИН НА СРЕЩА НА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ В БЪЛГАРИЯ

Съвместно заседание на Управителния и Контролния съвет на Националната асоциация на председатели на общински съвети в Република България /НАПОСРБ/ се проведе в Сливен. В него участва и председателят на местния

Новини Сливен

ИНЦИДЕНТ С БАГАЖА „СПАСИ“ ОТ ЛАВИНА В ХИМАЛАИТЕ СЛИВЕНСКИЯ АЛПИНИСТ ГОСПОДИН ДИНЕВ

64-годишният алпинист ветеран Господин Динев от Сливен се оказа на косъм от лавина в Хималаите, след като се наложи да прекъсне пътя си към връх Анапурна заради инцидент с багажа,