ПОЧТИ ДВОЙНО НАМАЛЯ БРОЯТ НА ЛИЦАТА ПОД ДОМАШНА КАРАНТИНА
юли 17, 2020 592 Прегледи

ПОЧТИ ДВОЙНО НАМАЛЯ БРОЯТ НА ЛИЦАТА ПОД ДОМАШНА КАРАНТИНА

Почти двойно е намалял броят на лицата под домашна карантина през  последното денонощие в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб.  На 16 юли лицата, на които е предписана  домашна карантина, са 467 при 833 от предходния ден, по данни на РЗИ.  Резкият спад се дължи на разпоредените от 16 юли противоепидемични мерки. Със заповед на здравния министър още държави отпаднаха от списъка на рисковите. По тази причина при пристигането на лица от тези страни вече не се изисква налагането на задължителна 14-дневна карантина.

Към момента под карантина са 178 жители на Сливенска община, 138 – на Новозагорска, а по 90 и 61 души – съответно в община Котел и община Твърдица. Отпадналите от тази мярка възлизат на 8 352-ма души в областта.

Трима души – от Твърдица, Нова Загора и новозагорското село Любенова махала, са дали положителен резултат за COVID-19 през последното денонощие.  Случаите не са свързани. Един от заболелите се е инфектирал при контакт с доказан за коронавирусна инфекция болен преди няколко дни. Епидемиологичните проучвания продължават.

Активните за  COVID-19 болни към момента са 105 души при общ брой  от 346  диагностицирани жители на областта от началото на епидемията. 216 са изписаните, 22 – починалите.

 

Предишна ОДМВР - СЛИВЕН: НАД 1000 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА СА УСТАНОВЕНИ ПРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ В СЛИВЕНСКО
Следваща КОЗМЕТИКА НА ВРАГА ПОД ОТКРИТО НЕБЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ БЕ ОТБЕЛЯЗАН В СЛИВЕН

С общоградско тържество на площад „Хаджи Димитър“ бе отбелязан 1 ноември – Денят на народните будители. Празничното отбелязване събра на централния градски площад директори на училища, учители, родители и ученици.

Новини Сливен

ГАЗОВА БУТИЛКА СЕ ВЗРИВИ В АПАРТАМЕНТ

Газова бутилка се взриви в апартамент в град Твърдица. Инцидентът е станал малко преди 15 часа на 19 февруари, научи Sliveninfo. Собственичката на дома е откарана в областната болница на

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА ОТ ИНЖ. МИРОСЛАВ МАРИНОВ, ДИРЕКТОР НА РДГ-СЛИВЕН

Уважаеми колеги лесовъди, горски служители, приятели на Българската гора! През тази година честваме „140 години централна горска служба“. Честванията на Седмицата на гората ще се проведат под мотото „140 години