ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА СИРИЕЦА, ПРИЧИНИЛ КАТАСТРОФА С ЕДИН УБИТ И ДЕВЕТИМА РАНЕНИ
май 10, 2022 381 Прегледи

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА СИРИЕЦА, ПРИЧИНИЛ КАТАСТРОФА С ЕДИН УБИТ И ДЕВЕТИМА РАНЕНИ

Полицията успя да задържи шофьорът на „Опел”-а, който миналата седмица катастрофира на магистрала „Тракия”. При инцидентът загина един човек, а други 9 бяха ранени. За катастрофата първи съобщи Sliveninfo. Ето какво реши съдът в града под Сините камъни.

Окръжен съд – Сливен постанови определение по ЧНД 206/2022 г., с което взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия К. А. Т. Същият е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 01.05.2022 г. в землището на с. О., общ. Н. З., на км. 254 на АМ „Тракия“, действайки като извършител, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал чрез осигуряване извършване на превоз към вътрешността на страната чужденци – сирийски и пакистански граждани и други шест лица с неустановена самоличност да преминат и пребивават в страната в нарушение на закона по смисъла на чл. 8 ал.1, чл. 19 ал.1 т.1 и чл. 22 ал.1 от Закона за чужденците в Република България, като деянието е извършено чрез използване на МПС – лек автомобил „Опел Астра“ и по отношение на повече от едно лице – престъпление по чл. 281 ал.2 т. 1 и т. 5, вр. ал.1 от НК и за това, че на 01.05.2022 г. в землището на с. О., общ. Н. З., на км. 254 на АМ „Тракия“, при управление на МПС лек автомобил „Опел Астра“, нарушил правилата за движение – чл. 20 ал.2 от Закона за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на млад мъж с неустановена самоличност – сирийски гражданин, като след деянието е избягал от местопрестъплението – престъпление по чл. 343 ал. 3 б. „б“, вр. чл. 343 ал. 1 б. „в“, вр. чл. 342 ал.1 от НК.

За престъплението по чл. 281 ал. 2 т. 1 и т. 5, вр. ал. 1 НК в закона е предвидено наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5000 лв. до 20000 лв., а за престъплението по чл. 343 ал. 3 б. „б“, вр. чл. 343 ал.1 б. „в“, вр. чл. 342 ал. 1 от НК е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Съдът прецени, че по делото са събрани достатъчно писмени и гласни доказателства, въз основа на които може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемото лице към деянията, за които то е привлечено към наказателна отговорност, както и че са налице предпоставките, съдържащи се в разпоредбата на чл. 63 ал. 1 от НК за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, тъй като за престъпленията, в извършването на които е обвинено лицето се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ и доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Касае се за чужд гражданин, който пребивава в страната със статут кандидат бежанец, настанен  в Център за настаняване на бежанци в гр. Х., но същият е напуснал този център и е бил в неизвестност до установяването и задържането му. От доказателствата по делото може да се направи извод, че след произшествието той е избягал и се е наложило обявяването му за общодържавно издирване.

Определението на съда може да бъде обжалвано и/или протестирано в тридневен срок, считано от датата на постановяването му пред Апелативен съд – Бургас на 12.05.2022 г. от 14:30 часа.

 

Предишна СТЕФАН РАДЕВ С ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА АСТРОНОМИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ В СЛИВЕН
Следваща ПРОТЕСТ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ ЗАТРУДНИ ДВИЖЕНИЕТО ПО АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ КРАЙ ЯМБОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА НИЩИ НАСИЛСТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ НАД ДВЕ 13-ГОДИШНИ МОМИЧЕТА

Полицията извършва проверка за насилствени действия над две момичета на по 13 години. Иде реч за ученички от училището в град Кермен. Проверява се дали върху тях не е извършено

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 09.09./неделя/ поради авария на ул.“Панайот Хитов“ ще бъде прекъснато водоподаването в северозападната част на кв. Ново село до 13.00ч. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

Новини Сливен

946 СА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

946 са активните случаи на COVID-19 в област Сливен към 20 ноември, съобщиха от Областния кризисен щаб. От тях 158 души са хоспитализирани. Лечението на останалите лица се провежда в домашна изолация,