ПОСРЕЩАМЕ 350 СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ СТРАНАТА И ЧУЖБИНА ЗА ПЪРВИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО АКРОБАТИКА ЗА КУПАТА „СТЕФКА СПАСОВА“
28.06.2023 1039 Прегледи

ПОСРЕЩАМЕ 350 СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ СТРАНАТА И ЧУЖБИНА ЗА ПЪРВИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО АКРОБАТИКА ЗА КУПАТА „СТЕФКА СПАСОВА“

Сливен ще бъде домакин на Международен турнир по акробатика за купата „Стефка Спасова“. Градът ще посрещне 350 участници на възраст от 7 до 20 години от Гърция, Израел, Португалия, Турция, Унгария и осем клуба от България. Голямата надпревара ще се състои на 30 юни и 1 юли в зала „Васил Левски“. Конкурентите за отличието са представители на едни от най – добрите клубове в страните си.

Това е първото международно състезание по тази дисциплина в Сливен. Негови организатори са Клубът по акробатика „Стефан Данчев“, с треньор Виолета Бинева и пом. треньор Елеонора Петрова, с подкрепата на Община Сливен.

Надпреварата е посветена на голямата сливенска състезателка и треньор Стефка Спасова. Тя е първият световен шампион по акробатика заедно с Калинка Лечева, които на световното в Москва през 1974 г. печелят златото при двойките за жени.

За съжаление, Стефка Спасова напусна този свят през 2021 година. Но остави след себе си поколения възпитаници – отлични състезатели и вдъхновяващи спортни деятели. Сред тях е Виолета Бинева. Тя съобщи, че купите, с които ще бъдат наградени отличените в предстоящия международен турнир, са красива реплика на световната купа, завоювана на първия световен шампионат по акробатика от двете българки.

За класиралите се на първо, второ и трето място са предвидени и парични премии, осигурени от Община Сливен.

Гост на голямото събитие ще Калинка Лечева. След края на състезателната си кариера тя също предаде опита си на многобройни млади дарования. Елеонора Петрова, пом. треньорът на сливенския клуб, е нейна възпитаничка.

Откриването на турнира е от 10 часа в петък. Очаква се класирането да бъде обявено между 17 и 18 часа в събота.

Може да присъства всеки, който желае да сподели емоцията на състезанието и да се наслади на майсторските изпълнения на младите таланти в акробатиката. Входът е свободен.

 

Предишна ОБЩИНАТА С АКЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА - 29 ЮНИ
Следваща ЮИДП: ЧЕСТИТ КУРБАН БАЙРАМ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ МЮСЮЛМАНИ!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕДИНСТВЕН ПРОЕКТ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПЕЙСКО ПРИЗНАНИЕ ЗА ПОЛИТИКАТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КЪМ ЧИТАЛИЩАТА ОТ ТЕРИТОРИЯТА Ѝ

Пактът за селските райони към Европейската комисия избра социален проект на Народно Читалище „Просвета-1870“, с. Тича като пример за добра практика. Това е единственият проект от България, който е одобрен

Новини Сливен

ПИЯН ВИЛНЯ В СПЕШНА ПОМОЩ

31-годишен мъж е задържан в РУ-Нова Загора за хулиганство. На 6 май, около 20,30 часа, 31-годишният А.А. от село Коньово в нетрезво състояние е посетил ФСМП в Нова Загора. Отправял

Новини Сливен

РЕМОНТИРАХА ПОКРИВА НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ДИЛЯНА“ В СЕЛО ГОРНО АЛЕКСАНДРОВО

Извършен е основен ремонт на покрива на Детска градина „Диляна“ в село Горно Александрово. За това съобщават от Дирекция „Общинска инфраструктура“. Изградена е нова дървена конструкция – ребра, столици, подпори,