ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ ЯДРЕНО-МАГНИТЕН АПАРАТ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“
19.12.2023 1196 Прегледи

ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ ЯДРЕНО-МАГНИТЕН АПАРАТ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

В МБАЛ „Хаджи Димитър“ – Сливен вече работи модерна система за ядрено-магнитен резонанс. Тя е последна софтуерна версия на световния лидер в медицинското оборудване Сименс.
Моделът „Магнетом Семпра“ с магнитно поле от 1,5Т е уникален за Сливенска област. С ненадмината точност на изображението, богат спектър от приложения и възможност за сканиране на цялото тяло при минимален шум, апаратът е нов клиничен еталон в медицинската среда.

„Магнитната томография не работи с йонизиращи лъчения, предоставя детайлна анатомична и физиологична информация за всички органи и структури в тялото. Безопасна и безболезнена технология, която позволява изследване и ранно откриване на болестни състояния. При налична патология дава подробна информация за локализацията, размера, обхвата на процеса“ – обяснява д-р Дарко Недович, който завежда Отделението по образна диагностика в МБАЛ „Хаджи Димитър“.
Системата позволява на пациентската маса да се настанят хора с наднормено тегло и затруднена подвижност. Липсата на лъчево натоварване дава възможност за изследване на бременни жени и деца.

Методът се прилага за получаване на детайлни изображения на нервната система, мозъка, гръбначния стълб, меките тъкани, скелета, мускулите, ставите, органите в малкия таз, мастната тъкан, при травми и разкъсвания, при проблеми с кости, хрущяли, сухожилия. Все по-често се използва за изследване на простатната жлеза и на гинекологични заболявания.
Ядрено-магнитната томография е златен стандарт за откриване на вродени аномалии и дегенеративни промени, на пространствени лезии и огнищни процеси, на аневризми, съдови малформации, за диагностициране на мозъчни тумори и инсулти.

Изследването с ядрено-магнитен резонанс в МБАЛ „Хаджи Димитър“ – Сливен се провежда с предварително записан час на тел. 044618200.

Предишна ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА 2023 Г. ОБЯВИ ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА НА ТЪРЖЕСТВЕН СПЕКТАКЪЛ
Следваща ЮИДП ПРОВЕДЕ ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРОЦЕСА, РЕЗУЛТАТИТЕ И ПОЛЗИТЕ ОТ ЗАЛЕСЯВАНЕТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН: УРОЦИ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА

Продължават уроците по пътна безопасност в детските градини. Днес служители на Пътна полиция запознаха малчуганите от детска градина „В. и Х. Папазян” в Сливен с правилата за движение по пътищата.

Новини Сливен

52-ГОДИШЕН ОТМЪКНА 50 ЛИТРА РАКИЯ , 2 БУТИЛКИ УИСКИ И 400 ЛЕВА НА МОНЕТИ ОТ КРЪЧМА

Криминалисти на РУ-Нова Загора са задържали 52-годишен мъж за кражба на пари и алкохол от заведение в село Коньово. В началото на месец април 52-годишният И.И. от град Сливен е

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Ало, жена, забравил съм си фиша за тотото вкъщи. Я ми кажи числата, да проверим тиража. Слушай добре сега! Едно има ли? – Ъъъ… има! – Седем има ли?