ПОСЛАНИКЪТ НА РЕПУБЛИКА КОРЕЯ ЛИ ХО-ШИК НА ПОСЕЩЕНИЕ В КОТЕЛ
юли 29, 2022 1082 Прегледи

ПОСЛАНИКЪТ НА РЕПУБЛИКА КОРЕЯ ЛИ ХО-ШИК НА ПОСЕЩЕНИЕ В КОТЕЛ

Кметът на Община Котел Коста Каранашев и екипът му се срещнаха вчера с посланика на Република Корея в България Н. Пр. г-н Ли Хо-шик. Дипломатът е на двудневно посещение в града по повод Фестивала на Етносите, багрите и котленския килим, където тази година азиатската страна ще бъде представена в импровизирано корейско село. По време на визитата си, посланикът беше придружен от почетния консул на Корея в Бургас – Йосиф Спиридонов и председателя на Търговската и Индустриална Камара на България и Корея –  Калин Дамянов.

„Изказвам своите големи благодарности към Република Корея и лично към вас, г-н Хо-шик. Благодаря  от сърце и на почетния консул на Корея в Бургас – г-н Йосиф Спиридонов, без който участието на вашата страна нямаше да се състои. С участието си в нашия фестивал, вие носите голяма радост за всички, а също нова своеобразна нишка в нашия килим“, каза кметът Коста Каранашев.

Каранашев запозна гостите си с културния и икономически профил на града и котленската община. Той наблегна на възрожденската история на този край и мястото му в общата историческа карта на България, както и перспективите на града и общината за развитие. По време на срещата бяха очертани и темите, в които да се задълбочи двустранното сътрудничество – съвместни културни прояви и икономическите връзки.

На специалния си гост, кметът връчи грамота и сребърна монета с лика на Георги Раковски, както и ръчно изработени сувенири от естествена тъкана вълна. За финал на срещата дипломатът беше изненадан от градоначалника на Котел с вишнов ликьор по негова рецепта, който тази година за първи път ще бъде презентиран на фестивала.

По-рано през деня, посланик Ли Хо-шик и кмета Каранашев положиха венци и цветя пред бюст-паметника на Георги Раковски и в Пантеона на възрожденеца, след което корейският гост посети църквата „Св. Николай“ и старото класно училище, днешна художествена галерия „Христо Тодоров“ в село Жеравна.

VI-то издание на фестивала на Етносите, багрите и котленския килим започва тази вечер от 20:00 часа. Началото на концертната програма стартира от 20:20 часа на голяма сцена „Естрада“, където първо ще се появи обичаната от мнозина група „Тоника СВ“. След тях на сцената в парк „Изворите“ ще се качат рокаджиите Станислав Сланев-Стенли, Димитър Ковачев-Фънки, Слави Вълчев и Николай Николаев.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ОБЯВИ КОНКУРС ЗА СТАРШИ ЮРИСКОНСУЛТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ОТПАДА ОТ СПИСЪКА ЗА ФИНАНСОВО ОЗДРАВЯВАНЕ, ЗАЩОТО ОЗДРАВИТЕЛНИТЕ МЕРКИ СА ДОВЕЛИ ДО ПОЛОЖИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ

Уважаеми читатели, предлагаме ви анализ на МФ, който бе публикуван днес. От него става ясно, че Община Сливен вече не е сред общините с най- лошо финансово състояние, а оздравителните

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 05.11.2018 г. (понеделник)  до 12.00ч. ще бъде прекъснато водоподаването на част от бул. „Цар Симеон“ –

Новини Сливен

МНОГО ВИСОКО ПРИСЪСТВИЕ НА ГОДИШНИЯ ДОКЛАД НА ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН

Годишният доклад на Окръжен съд – Сливен бе представен в петък в една от залите на хотелски комплекс „Национал“. Докладът е за дейността на съдиите през 2018 г. За представянето