ПОСЕТЕТЕ ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“ ЗА БЕЗПЛАТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА УРЕЯ И КРЕАТИНИН
10.01.2024 526 Прегледи

ПОСЕТЕТЕ ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“ ЗА БЕЗПЛАТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА УРЕЯ И КРЕАТИНИН

В първите два месеца на новата година лаборатория „ЛИНА” насочва вниманието към здравето на бъбреците с безплатни изследвания на урея и креатинин.

Как да се включите в тях?

Лесно! Те се извършват по желание на пациента във всички самостоятелни филиали на „ЛИНА” в страната само срещу такса манипулация от 2 лв. Анализите са достъпни за всички пациенти без значение от здравноосигурителния им статус.

Колко пъти може да се изследвате?

Няма ограничение в броя на безплатните анализи. Това означава, че можете да поискате да Ви бъдат направени при всяко посещение в лабораторията. Целта е ако през януари сте забелязали отклонение в референтните граници и сте предприели нужните мерки след консултация със специалист, то през февруари да направите контролно същите изследвания отново безплатно.

Къде има „ЛИНА”?

Можете да ни посетите в областите: Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Плевен, Сливен и Ямбол. Скрининговата кампания с безплатни изследвания е част от социалната мисия на „ЛИНА” за насърчаване на навременната профилактика.

Защо изследванията на урея и креатинин са важни?

Уреята е крайният продукт от обмяната на белтъците, като се произвежда основно в бъбреците. А креатининът отразява филтрационната им способност. Повишените им нива могат да бъдат обезпокоителен сигнал.

Бъбреците играят ключова роля в баланса на течностите и електролитите, филтрацията на кръвта и отстраняването на токсините. Отклонението  в тези функции могат да доведат до сериозни здравословни проблеми като хипертония, сърдечносъдови заболявания и други. Профилактичните изследвания помагат за ранна превенция и предотвратяване не евентуално усложнения.

Хората с висок риск от заболявания на бъбреците, като страдащите от диабет и високо кръвно налягане или със семейна история на бъбречни заболявания, могат да извлекат особени ползи от редовните профилактични изследвания. Тези пациенти могат да получат персонализиран подход и навременна медицинска диагностика при необходимост.

Препоръчителни е изследването на урея и креатинин да става сутрин на гладно след поне 12-часова хранителна пауза.

Предишна ГОРЯ КЪЩА НА ЛАРГОТО В СЛИВЕН
Следваща ДЯДО ЙОАНИКИЙ ЩЕ БЪДЕ ПОГРЕБАН В ДВОРА НА ЦЪРКВАТА „СВЕТИ ДИМИТЪР“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА РАЛИ „БЪЛГАРКА”

Поради провеждане на планинско рали „Българка” на 5 и 6 юни временно се спира движението по пътя от местност Абланово до връх Българка: На 5 юни от 10,00 часа до

Новини Сливен

КАТАСТРОФА НА ДАМАРСКИЯ МОСТ В СЛИВЕН

Две коли се удариха на Дамарския мост в Сливен. Инцидентът стана малко след 14.15 часа в четвъртък. Лек автомобил „Шевролет“ удари отзад джип „Тойота“. Катастрофата стана на крайната дясна лента,

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА ЛАПТОП И ОХРАНИТЕЛНА КАМЕРА ОТ ЧАСТЕН ДОМ В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен работят по взломна кражба от частен дом в град Сливен. Сигналът е подаден от 55-годишния собственик, който около 18,00 часа на 1 февруари е забелязал, че прозорецът