ПОРЕДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА СЛИВЕН – ГРАДЪТ ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ ПОЛУЧИ ТРИ ПРИЗОВИ ОТЛИЧИЯ В ОБЛАСТТА НА ТУРИЗМА
15.12.2023 3478 Прегледи

ПОРЕДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА СЛИВЕН – ГРАДЪТ ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ ПОЛУЧИ ТРИ ПРИЗОВИ ОТЛИЧИЯ В ОБЛАСТТА НА ТУРИЗМА

Община Сливен получи три втори награди на осмите Годишни награди, връчвани от Министерството на туризма. Едното отличие е в категория „Специализиран туризъм“ за „Маршрут на винопроизводителите в регион Сливен“. Другата награда е в категория „Иновация“ за „Атлас на традициите в сливенския край“ и третата е за „VI средновековен събор „Помни славата““ в категория „Туристическа атракция/обект/събитие“.

Церемонията по връчване на отличията се състоя в София. На нея присъства зам. кметът на Сливен Стоян Марков. Той отбеляза, че името на града ни е споменато поне пет пъти по време на събитието, включително в категориите „Изборът на българите“ с крепост Туида и село Ичера в публикация „Да се скриеш от слънцето в Ичера“ на тема туризъм в България за 2023 г. в интернет блог.

„Това е огромно признание за нас. Общината не спира да работи в посока развиване и подобряване на туристическите услуги и очевидно работата ни дава резултат. Ще продължим да надграждаме и да привличаме все повече туристи. Радвам се, че изданията „Маршрут на винопроизводителите в регион Сливен“ и „Атлас на традициите в сливенския край“, които реализирахме в партньорство с Обществен дарителски фонд-Сливен бяха оценени достойно и взеха призови места. Сливен е атрактивна дестинация с богата история и прекрасна природа. Има какво да покажем и с какво да се гордеем“, отбеляза Марков.

Събитието се проведе под патронажа на министър-председателя акад. Николай Денков, а домакин беше министърът на туризма Зарица Динкова. Сред официалните гости бяха настоящи и бивши министри, народни представители, посланици, кметове, представители на академичната общност, бизнеса, туристическите организации, медии и др.

Предишна 425 АБСОЛВЕНТИ ОТ ИНЖЕНЕРНО-ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ И КОЛЕЖ–СЛИВЕН ПОЛУЧИХА ДИПЛОМИТЕ СИ ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ
Следваща ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛЪНЧО“ В ЯБЛАНОВО ПРАЗНУВА 23 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ

За автора

Може да харесате още

Новини

ФИРМА „ДЕЛФИ.ПРО“ ПРЕДЛАГА НАЙ-ДОБРИТЕ КАСОВИ АПАРАТИ В СЛИВЕН НА НАЙ-ИЗГОДНАТА ЦЕНА

Фирма „Делфи.ПРО”, която винаги е в услуга на своите клиенти, отвори нов магазин за касови апарати и търговско оборудване. Той се намира на ул. „Славянска“ 13 зад пицария „Палермо”/ .

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Журналист интервюира милиардер: – Кажете ми, какво Ви помогна, за да успеете? – Убеждението, че парите не играят никаква роля в живота. Важна е само работата! – И това Ви

Новини

МЕСНИ ЗАГОВЕЗНИ Е

Днес е Неделята на Страшния Съд, третата неделя от триседмичния период преди започването на Великия пост, популярна като Месни Заговезни. На този ден Църквата напомня Съда на всички хора, които