ПОРЕДНО ДАРЕНИЕ ЗА ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ ОТ ФОНДАЦИЯ  ,,АРУСЯК ЧАКЪРЯН”

ПОРЕДНО ДАРЕНИЕ ЗА ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ ОТ ФОНДАЦИЯ ,,АРУСЯК ЧАКЪРЯН”

Поредно дарение получи Детското отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен от фондация ,,Арусяк Чакърян”. То включва инфузионна помпа за дозиране на медикаментите и портативен монитор за наблюдение на основните жизнени показатели. Адаптиран е за малки деца.

„Фондация ,,Арусяк Чакърян” направи първото си дарение за Детското отделение през 2018 година – два настолни пулсоксиметъра и вакуум аспиратор. През 2019 получихме двуканална спринцовкова инфузионна помпа. Сега е третото дарение за нашите пациенти. Много сме благодарни за дарената апаратура, която е в употреба и работим с нея“ каза началникът на отделението д-р Люба Бъчварова.

Тя изпрати благодарствено писмо до дарителите, в което заявява, че апаратите ще подобрят диагностиката и лечението на децата. Детското отделение на болницата обслужва годишно над 2000 деца от 28 дни до 18 години от нашата и от съседни области.

Фондацията спонсорира детски заведения и клиники на територията на цяла България. Тя боси името на детския лекар д-р Арусяк Чакърян, българка, която е родена в град Плевен. Завършила е медицина в София, доктор на медицинските науки. След завършването си работи в няколко детски клиники в столицата, седем години – в Първа градска болница, след което заминава в чужбина. Отначало се установява в Австрия и работи като детски лекар във Виена. След това заминава за Западна Германия.

След смъртта на д-р Чакърян, нейният син Магърдич Хачикян и брат й – Зеноп Чакърян, създават фондация, която е под егидата на областната управа на град Кьолн.

Предишна ШОФЬОР НА ОПЕЛ КАТАСТРОФИРА ТЕЖКО В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ С ПРЕРЯЗАНО ГЪРЛО Е ОТКРИТ В ДОМА СИ

Мъж  с прерязано гърло е открит в дома си, научи Sliveninfo. Трупът е намерен от негови съседи. Тази сутрин тялото е откарано в областната болница на Сливен за аутопсия. Едва

Новини Сливен

СМЕНИХА ШЕФКАТА НА РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ” – СЛИВЕН

Тотка Костова вече не е директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Сливен. В първия работен ден на годината тя е освободена от длъжност, научи Sliveninfo. Тотка Костова бе директор

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА РАЗПРОСТРАНИТЕЛ НА МАРИХУАНА

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Никола Н.(на 26 г.). Той е обвинен за това, че на 18.04.2018 г. на пътен възел „Петолъчката“, общ. Сливен,