ПОРЕДНА ГЛОБА ЗА ДРИФТ СЛЕД СИГНАЛ НА ГРАЖДАНИ
28.02.2024 1417 Прегледи

ПОРЕДНА ГЛОБА ЗА ДРИФТ СЛЕД СИГНАЛ НА ГРАЖДАНИ

В началото на тази седмица е получен сигнал за опасно шофиране в сливенското село Сотиря. Сигналът е подаден от граждани, които са били притеснени от опасното поведение на вода на лек автомобил, който е извършвал маневри и движение с приплъзване на гуми и навлизане в насрещната пътна лента. Това се е случило малко преди 14,00 часа на оживена улица в населеното място, в момент когато в близост е имало група деца и автобусна спирка с чакащи хора.

Районно управление –Сливен и служители от участък „Петолъчка” са предприели незабавни действия за документиране на случая и установяване на извършителя. Автомобилът е установен благодарение на общинските камерите за видеонаблюдение в населеното място. На видеозаписа се вижда как автомобилът се движи настани и навлиза в насрещната лента, преминава по мост, прави обратен завой и отново на същото място завърта автомобила с приплъзване на гумите, при което оставя следи върху пътната настилката.  Впоследствие полицейските служители установяват и водача. Той е на 19 години от село Сотиря. Придобил е правоспособност само преди няколко месеца. Автомобилът е „Фолксваген Бора”, собственост на негов роднина.

Нарушителят е призован в РУ-Сливен, където му е съставен акт за административно нарушение. Санкцията, предвидена в ЗДвП, е глоба в размер на 3000 лева, 12 месеца лишаване от правоуправление и спиране от движение на автомобила.

Това е поредният санкциониран водач за дрифт и опасно шофиране, след подаден сигнал от граждани и документиран благодарение на видеонаблюдението.

Всеки сигнал, подаден от граждани, се проверява и при наличие на достатъчно данни за нарушение се налага санкция.  Сигнали за нарушения на ЗДвП могат да се подават на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

Предишна АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД СЛИВЕН ОТЧЕТЕ ДЕЙНОСТТА СИ ПРЕЗ 2023 Г.
Следваща В КЕРМЕН ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВ ПЪТЕН И ПЕШЕХОДЕН НАДЛЕЗ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗСЛЕДВАНИЯТА НА ПЕДАГОЗИТЕ И ПЕРСОНАЛА В УЧИЛИЩАТА ЗАПОЧНАХА

Изследванията с бързи антигенни тестове на учителите и непедагогическия персонал започнаха днес, 25 януари, в сливенските училища, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Медицинските лица в училищата са обучени от специалистите в

Новини Сливен

ИЗСЛЕДВАНЕ НА „ПРОЗРАЧНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ“ ОТЛИЧИ ОБЩИНА СЛИВЕН

Кметът Стефан Радев ще е гост на годишното събитие на Асоциация „Прозрачност без граници“, на което ще бъдат представени най – добрите практики и успехи в провеждането на политики за

Новини Сливен

СТАРТИРА АКЦИЯ „ЗИМА“

Тя ще се проведе от 1 до 30 ноември на територията на цялата страна С началото на зимния сезон и  необходимостта от превантивни действия за ограничаване  пътнотранспортния травматизъм от 1