ПОРЕДЕН ТРИУМФ ЗА СЛИВЕНСКИЯ СПОРТЕН КЛУБ ПО АКРОБАТИКА „СТЕФАН ДАНЧЕВ“
08.04.2024 759 Прегледи

ПОРЕДЕН ТРИУМФ ЗА СЛИВЕНСКИЯ СПОРТЕН КЛУБ ПО АКРОБАТИКА „СТЕФАН ДАНЧЕВ“

Седмицата за сливенския спорт започва със страхотни новини. На провелия се 12-и  Международен танцов фестивал „Пловдив Древен и Вечен“, сливенският Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“ завоюва две първи места при двойките от участниците. Това са Петя Георгиева  – Мириям Мехмедов и  Анна Василева – Гергана Топчиева, които си тръгнаха със злато.

Международната танцова надпревара се проведе на 6 и 7 април на Колодрума в Пловдив. В рамките на двата фестивални дни публиката стана свидетел на хореографии в 17 танцови стила –  балет, български народни танци – дивертисменти, български народни танци – сюжетни и тематични, танци на народите, джаз, акробатичен танц, латино танц, танцови мажоретки, парадни мажоретки, музикален театър, urban, бални танци, продукции.

Представянето на сливенските акробати предизвика истински фурор и им донесе най-голямата награда – гран при. Отличието им бе връчено за най-красива, най-интересна и оригинални хореография, която пребори конкуренция от близо 1700 участници. Добрите новини за Сливен продължават. Фестивалът донесе и сребърен медал при тройките. Среброто отиде при триото на спортния клуб в състав –  Емили Йорданова, Добромира Стоянова и Велина Стефанова.

Специално 10-членно жури оценяваше хореографиите. Сред тях бяха Паоло Лонди (Италия) – член на C.I.D. U.N.E.S.C.O. Той е единственият съвременен италиански хореограф, който е записан в две хилядната историята на танца, като за първи път е въвел съвременния танц в осветена църква и го е включил в мултимедийната енциклопедия на Ватикана. Той е и единственият италиански хореограф, който е достигнал общо 11 милиона гледания с видеоклиповете си в youtube. Сред състава на журито попада и Камелия Соаре (Румъния) – прима-балерина на Букурещката опера и балет, Стефан Соаре (Румъния) – прим-балетист на Букурещката опера и балет с над 100 главни роли, а по-късно и директор на операта, професор по балет в балетното училище в Букурещ.

„Благодарим на организаторите, както и на журито за тази оценка и награда!“, сподели Виолета Бинева, която е част от треньорския състав от самото създаване на спортния клуб по акробатика.

Началото на фестивала е поставено през 2012 г. Всяко следващо издание привлича все повече любители танцьори от цялата страна и от чужбина.

Предишна РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“
Следваща ПРИКЛЮЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВАТА УЛИЦА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТЯЛОТО НА НИКОЛАЙ СОСЕРОВ ЩЕ БЪДЕ КРЕМИРАНО

  Тялото на  журналиста от Сливен Николай Сосеров ще бъде кремирано, научи Sliveninfo. Издателят на сайта „Сливен днес и утре” бе открит мъртъв в дома си в кв. „Българка”. Миналият

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО СЛУЧАЙ 5 ЮЛИ – ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР

Уважаеми г-н Началник, Уважаеми служители от Районно управление „Полиция”, Нова Загора. За мен е чест да Ви поздравя със 144-та годишнина от създаването на Министерство на вътрешните работи, символ на

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА СПЕКТАКЪЛА „QUEEN. ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА“

Продължава продажбата на билети за спектакъла „Queen. Шоуто продължава“, който ще се състои на 16 юли на крепостта „Туида“. Вечните хитове на любимата на поколения рок група „QUEEN” ще прозвучат