ПОЛИЦАИ ЗАПЕЧАТАХА ДЪРЖАВЕН ИМОТ, ОТДАВАН ПОД НАЕМ ОТ КНСБ КАТО РЕСТОРАНТ
май 30, 2022 4087 Прегледи

ПОЛИЦАИ ЗАПЕЧАТАХА ДЪРЖАВЕН ИМОТ, ОТДАВАН ПОД НАЕМ ОТ КНСБ КАТО РЕСТОРАНТ

Полицаи от Сливен запечатаха  държавен имот, който местната структура на КНСБ отдаваше под наем като ресторант, научи Sliveninfo. Акцията е проведена днес. Иде реч за имот на ул. „Ген. Столипин“ № 5 в идеалния център на Сливен. Там се помещават БЧК – на първия етаж, има офиси на КНСБ – на втория етаж и питейно заведение – на подземния етаж. Запечатани са заведението и втори етаж.

Пред репортер на БТА областният управител на Сливен Веселин Вълчев заяви, че  не е нормално неправителствена организация да ползва имоти, държавна собственост, в свой интерес и да получава дивиденти.

Наемателите са напуснали заведението, познато в града като „Рибките“ днес, не са се държали коректно, а непристойно и са нагрубявали органите на реда, каза още Вълчев. Имотът е запечатан и заключен.

Както БТА съобщи, КНСБ организира утре, 31 май, от 10:00 часа протест пред Областната управа на Сливен след предприети днес действия за незаконосъобразно, според тях, изземване на имот, ползван от Регионалния съвет на конфедерацията в града. О синдиката подчертават, че имотите са предоставени на КНСБ в изпълнение на нормативното задължение на държавата да подпомага дейността на синдикалните организации и искането за предаването им означава пълно преустановяване на синдикалната дейност на територията на област Сливен, което от своя страна означава груба намеса на Областния управител в автономната организация.

Областният управител заяви, че не е уведомен за готвения протест утре, но отрече отнемането на имота да попречи на синдикалната дейност и заяви, че дали действията са незаконосъобразни, решава съдът. „Това не е основната сграда, в която те упражняват дейността си, каза той. Синдикалната организация разполага с имот, който се намира в комплекс „Печ“ в центъра на Сливен и никой не им е преустановил дейността, като организация. Отнетият имот е държавна собственост и не е предмет на синдикална дейност. Той е отдаден от синдиката под наем на трето лице, като им е плащан наем. Там има питейно-увеселително заведение. В рамките на всеки десет години е следвало да бъде заявяван и предоговарян за ползване при определени условия. От 2000 година до момента такова нещо не се е случвало. Имотът им е предоставен за синдикална дейност, а те са намерили механизъм за лично обогатяване на гърба на държавата“, коментира Вълчев.

Той обясни, че необходимост от дейност в такива допълнителни сгради се доказва с аргументирани писма, според наредбите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

По думите му в продължение на една година от областната администрация са изпращали кореспонденция, документи, а от синдикалната организация не са реагирали по никакъв начин.

 

Предишна ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“ УТВЪРДИ БЮДЖЕТА СИ И РАЗГЛЕДА ПОДАДЕНИТЕ ПРОЕКТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ЗА ПРОЛЕТНАТА СЕСИЯ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ „ЕДЕЛВАЙС“ ЗА 35-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГЕРБ ИЗДИГАТ ДИМИТЪР МИТЕВ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В СЛИВЕН

Адвокат Димитър Митев ще бъде издигнат за председател на общинския съвет в Сливен от ПП ГЕРБ. Новината съобщи общинският председател на партията Здравко Костадинов. „През последните четири години Димитър Митев

Новини Сливен

КОТЕЛ – ТРИ ДНИ ПОД ЗНАКА НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР И ТРАДИЦИИ

Дни преди началото на едно от най-големите събития от културния календар на община Котел, града се подготвя за празник. По този повод кметът на общината -Коста Каранашев призовава всички граждани,

Новини Сливен

В ПЕТЪК БЕЗ ВОДА ОТ 8 ДО 18 ЧАСА ЗАРАДИ РЕМОНТА НА „РОЗОВА ГРАДИНА“

Във връзка с извършването на строително – монтажни работи при реконструкцията на кръстовище на бул. „Братя Миладинови“, бул. „Хр. Ботев“, бул. „Георги Данчев“, бул. „Бургаско шосе“ и ул. „Радой Ралин“,