ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗВА СВОЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК
07.11.2018 1372 Прегледи

ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗВА СВОЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК

На 8-ми ноември българската полиция отбелязва своя професионален празник-Деня на Св.Архангел Михаил.
“Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта се намират под началството на великия Архистратег Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите”. С тези думи през 1924 година Митрополит Стефан аргументира своето предложение Архангелов ден да стане професионален празник на българската полиция. Честването на тази дата се въвежда от тогавашния софийски градоначалник О.З. подполковник Георги Кисьов. Празникът се отбелязва тържествено до 1943 година. След прекъсване от близо 50 години през 1994 той отново е възстановен.

Днес, с поднасяне на венци в памет на полицейски служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, на паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание в Областната дирекция на МВР сливенската полиция отбеляза своя професионален празник.

В тържествения ден уважение към работата по полицейските служители и техния празник засвидетелстваха Камен Костов заместник областен управител , Румен Иванов заместник кмет на община Сливен и Николай Чиликов директор на ТД ДАНС.
„Подобно на Св. Архангел Михаил и ние полицаите водим битка за постигане на ред, истина и правда. Изразявам своята дълбока благодарност за проявения професионализъм, за вашата постоянна готовност и воля за отговорна, напрегната и рискова работа за спазване на закона и гарантиране сигурността на гражданите.” С тези думи старши комисар Димитър Величков, директор на областната дирекция на МВР в Сливен, се обърна към всички полицейски служители. Той изказа благодарност за постигнатите добри резултати, което нарежда Дирекцията на едно от челните места в страната. Благодари на семействата на полицаите, за тяхната обич и подкрепа.

„През изминалата година  резултатите от Вашата работа не веднъж се превръщаха в национална новина и предизвикваха публичен интерес. Изказвам благодарност към всички колеги, които допринесоха да се запази доброто име на полицията. Трябва да отбележа и ползотворното Ви взаимодействие с прокуратурата” , казва в поздравителен адрес областният управител Чавдар Божурски.
Румен Иванов поздрави полицейските служителите от името на кмета Стефан Радев като им пожела Св.Архангел Михаил да ги дари, тях и техните семейства, със здраве, вяра, енергия и винаги да закриля делата им.
Директорът на териториалната дирекция на ДАНС Николай Чиликов, дългогодишен полицейски служител, пожела на своите колеги здраве, професионални успехи и най-вече да бъдат себе си.

На тържественото събрание 51 полицейски служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени с „Писмена похвала” със заповед на Директор и началници на районни управления. Четирима служители бяха повишени в длъжност.
Старши комисар Димитър Величков връчи наградата „Полицай на месеца” за месеците юли, август, септември и октомври.
Призът „Полицай на месец ЮЛИ 2018” получава младши експерт Цветан Вълев от участък „Петолъчка” към РУ-Сливен за разкрита за по-малко от 24 часа домова кражба от жилище в сливенското село Горно Александрово и са работата му по превенция и противодействие на престъпленията в малките населени места.
„Полица на месец АВГУСТ 2018” става началникът на група „Криминална полиция” към РУ-Котел старши инспектор Диаманти Диамандиев за своевременна реакция, довела до бързото разкриване на кражба, при която 84-годишна жена е получила обратно откраднати пари, лични документи и ценни вещи.

Отличието за месец септември отива при служител в РУ-Нова Загора. Наградата получава младши експерт Димо Димитров Петров командир на отделение в Участък „Квартал Шести” за проявен професионализъм при осъществяване на специализирана операция по противодействието на наркоразпространението, при която са иззети близо 400 дози хероин.
Призът „Полицай на месец ОКТОМВРИ 2018” получава младши експерт Илко Сикоров група „Криминална полиция” към РУ-Твръдица за проявен професионализъм и постигнати резултати при разкриване на престъпления срещу имуществото и селскостопанската продукция в малките населени места.
Получени бяха благодарствени писма от държавни институции и граждани на Сливен.
„Желаем Ви силен, непреклонен дух, увереност и непоколебима воля, за да продължите достойно да преодолявате предизвикателствата в своето напрегнато ежедневие”, се казва в поздравителния адрес на доброволците от Детското полицейско управление при ОУ”Д-р Ива Селимински”

Предишна ЯМБОЛСКИ ПОЛИЦАИ БЯХА НАГРАДЕНИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК
Следваща БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ ПРАЗНУВА СВОЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН ОСТАВА БЕЗ ПАРНО ОТ 08.00 ДО 24.00 ЧАСА НА 15 ФЕВРУАРИ

Поради възникнала авария на магистрален топлопровод , ще бъде спряно топлоподаването от 08.00 ч. до 24.00 ч. на 15.02.2018г. по цялата топлопроводна мрежа. Ръководството на дружеството се извинява за причинените

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕН СЧУПИ ЧЕРЕПА НА ПОЛОВИНКАТА СИ ПРИ ЖЕСТОК ПОБОЙ

Мъж от Сливен преби жестоко половинката си, счупвайки и черепа. Жената е настанена в реанимацията на областната болница, научи Sliveninfo. Жестокият побой е станал на 19 май следобед на ул.

Новини Сливен

ЗЛАТНИ И БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗА СЛИВЕНСКИЯ КЛУБ ПО СПОРТНИ ТАНЦИ „ТУИДА“

На 17. 11. 2018 г. в град Чирпан се проведе Държавен турнир по спортни танци. Клуб по спортни танци „Туида “ с треньор Йовита Пенчева участва с две танцови двойки,

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

two × 2 =