ПОЛИЦАЙ ОТ СЛИВЕН СТАНА ШАМПИОН В РУСИЯ
26.08.2019 4058 Прегледи

ПОЛИЦАЙ ОТ СЛИВЕН СТАНА ШАМПИОН В РУСИЯ

Сливенски полицай грабна титлата в категория до 67 кг. на Европейското първенство по муай тай, което се провежда в Русия. Драгомир Петров стана шампион, побеждавайки руснак на финала в град Белгород. Петров е служител на реда в Сливен и се занимава активно както с бойни изкуства, така и с народни танци.

Много силно представяне за националния отбор на България на Европейското първенство по муай тай в Белгород, Русия. От седем състезатели страната си тръгва със седем медала. Първенството се организира от Световната федерация (W.M.F.) съвместно с Европейската федерация по муай тай.

Равносметката след приключване на шампионата на Стария континент е 4 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал. Шестта финала в различните категории определиха България като един от лидерите в надпреварата, заедно с отбора на Русия.

С титлите ликуваха Драгомир Петров (до 67 кг), Християн Корунчев (до 81 кг), Георги Денев (до 54 кг) и Теодора Кирилова (до 54 кг).

Близо до златните медали бяха и Петър Стойков (до 71 кг) и Георги Георгиев (до 60 кг). Георгиев имаше за противник руснак, а срещата бе много оспорвана. Двамата си направиха едновременно аркади с удар с лакът. След лекарска намеса беше установено, че носът на българския боец е счупен, и руснакът бе обявен за победител.

Последното отличия за страната ни дойде при юношите – на трето място се класира Пламен Колев.

„Това е поредното доказателство за високто ниво на подготовка в клубовете и правилния подбор. Всички са добре. Нямаме други контузии освен на Георги, което е най-важното“, коментира националният селекционер Николай Атанасов за сайта на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай. Помощник на Атанасов на Европейското първенство бе Марио Кирилов.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща 32-ГОДИШЕН МЪЖ Е НА КОМАНДНО ДИШАНЕ СЛЕД ТЕЖКА КАТАСТРОФА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ И ДИМИТЪР МИТЕВ ЩЕ УЧАСТВАТ В ЗАСЕДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНОТО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Управителният съвет на Националното сдружение на общините в България свиква първото за мандата заседание на Общото събрание на 25 и 26 февруари. Сливен ще бъде представен от кмета Стефан Радев

Новини Сливен

ВЪПРОСИ ОТ РАЗЛИЧНО ЕСТЕСТВО ПОСТАВЯХА ДНЕС ГРАЖДАНИ В ПРИЕМНИЯ ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ

Граждани поставяха въпроси от различно естество по време на днешния приемен ден на кмета Стефан Радев. Сред тях бяха проблеми с паркинга и междублоковото пространство в един от кварталите на

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ УЧЕНИЦИ ПОЕХА УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩИНАТА ЗА ЕДИН ДЕН

И тази година Младежки дом-Сливен провежда Ден на младежкото самоуправление. Ученици от сливенски училища поеха управлението на общината за един ден. Така днес десетокласничката Маргарита Стоянова от ППМГ „Добри Чинтулов“