ПОЛИЦАИ СВАЛИХА ОТ АВТОБУСА ШОФЬОР, КОЙТО ЩЕШЕ ДА ВОЗИ ПИЯН ДЕЦА
юни 6, 2022 2025 Прегледи

ПОЛИЦАИ СВАЛИХА ОТ АВТОБУСА ШОФЬОР, КОЙТО ЩЕШЕ ДА ВОЗИ ПИЯН ДЕЦА

Служители на сектор „Пътна полиция” в Сливен проверяват безопасността на  ученически екскурзии

Днес е установен водач с алкохол над допустимото

Тази сутрин пътни полицаи са  установили водач на автобус с положителна проба за алкохол, който е трябвало да превозва деца на екскурзия. Днес в 08,35 полицейските служители са изчаквали на площад „Хаджи Димитър” в град Сливен пристигането на автобуси, които е трябвало да превозят деца на екскурзия в страната. Водачите са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол. Пробата на  62-годишният водач на единия автобус е показала положителен резултат над допустимото /над 0,5 промила/. Спрямо него е взето отношение по Закона за движение по пътищата, като му е отнето свидетелството за управление и му е съставен акт за административно нарушение. Издаден му е талон за медицинско свидетелство. Водачът е подменен с друг от организаторите, който също е изпробван, като пробата е дала отрицателен резултат.

В ОДМВР-Сливен се осъществява координация и взаимодействие с училищните ръководства, РУО-Сливен и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” във връзка с планирани ученически екскурзии до края на учебната година. В тази връзка се  извършват проверки на водачите на автобусите за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, като и проверка на техническото състояние на превозните средства, с които ще се извършва транспорт на децата. При установяване на нарушения незабавно ще се предприемат необходимите законови мерки.

По-късно от МВР – Сливен уточниха, че кръвната проба на автобусния шофьор, който днес трябваше да превозва деца на екскурзия, е показала положителен  показател малко под 0,5 промила, което е в рамките на допустимото. Спрямо водача няма да бъдат предприети административни мерки.

 

 

Предишна СЛИВНАЛИЯ ХВАНА 15-КИЛОГРАМОВА РИБА
Следваща ХИЛЯДИ СЕ СЪБРАХА НА СЪБОРА "ГЕРЛОВО ПЕЕ И ТАНЦУВА" В СЕЛО ЯБЛАНОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШОФЬОР ОТ СЕЛО БЯЛА Е ЗАЛОВЕН С РЕКОРДНИТЕ 3,56 ПРОМИЛА АЛКОХОЛ

Водач с алкохол 3.56 промила е установен от полицейски служители в село Бяла. На 4 септември е извършена проверка на 26-годишния Д.С. от същото село, водач на лек автомобил „Рено”.

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Срещат се двама приятели: – Здравей!Как си, какво ново при теб? – Наскоро се ожених… За жаба… Ей така, ударих я в земята… и се превърна в момиче! – Блондинка?

Новини Сливен

НЕЗАКОННА ПУШКА Е ИЗЗЕТА ОТ ДОМА НА 73-ГОДИШЕН ЖИТЕЛ НА СЕЛО ЗЛАТИ ВОЙВОДА

Полицейски служители от участък „Запад“ са иззели незаконно оръжие при операция в селата на територията на  РУ-Сливен. При проверка в частен имот с село Злати войвода, обитаван от 73-годишен мъж