ПОЛИЦАИ ПРЕСЛЕДВАХА НАРУШИТЕЛИ С АВТОМОБИЛИ И РАЗПЪВАХА ЛЕНТИ С ШИПОВЕ
24.01.2024 1366 Прегледи

ПОЛИЦАИ ПРЕСЛЕДВАХА НАРУШИТЕЛИ С АВТОМОБИЛИ И РАЗПЪВАХА ЛЕНТИ С ШИПОВЕ

 

Продължава обучението по надграждане на професионалните умения на полицейските служители. Принудително спиране на автомобил с помощта на помощни средства бе проведено днес на летище „Бършен” край Сливен. Служители на отдел „Охранителна полиция” към ОДМВР-Сливен проведоха занятие по използване на ленти за принудително спиране. Служители с полицейски правомощия от районните управления в Сливен, Котел и Твърдица, дежурните части, пътна полиция и група „Миграция” тренираха изграждане на КПП, преследване на автомобил и разпъване на лента с шипове. Всички служители, независимо дали им се налага в ежедневната работа да прилагат тези способи, преминаха обучението като приложиха в действие заложеното в теоретичната част. Всеки трябваше да отработи техниката, докато не се получи гладко изпълнение, за да се гарантира бърза и резултатна реакция при реална ситуация.

Занятията се провеждат по график, утвърден от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков по разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев с цел по-добра практическа подготовка на целия състав, за да реагират по-добре в кризисни и напрегнати ситуация.

Предишна МУСТАФА МУСТАФОВ С НОМИНАЦИИ ОТ НОВА ЗАГОРА И ТВЪРДИЦА ЗА НОВ МАНДАТ КАТО ОБЛАСТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС
Следваща ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПРОВЕДЕ ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ ЗА 2024Г

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК ТРЕТИ МАРТ

Уважаеми съграждани, Тази година България отбелязва 140 години от Освобождението си от османско иго. След дълга и изстрадана борба страната ни достига до справедлива победа. Вече 140 години отстояваме своя

Новини Сливен

33-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА КРАЖБА ОТ ЦЪРКВА

Криминалисти са задържали 33-годишен мъж за кражба от молитвен храм в град Нова Загора. В края на миналата седмица служителка в храма е установила кражба на сумата от 130 лева

Новини Сливен

ТЕЖКА КАТАСТРОФА ДО ЗАВОД „ДИНАМО“

Тежка катастрофа стана тази вечер на бул. „Банско шосе“, до завод „Динамо“ в Сливен. Блъснали са се две коли, споделиха пред Sliveninfo очевидци. Има сериозни материални щети. Очаквайте подробности!