ПОЛИТИЦИ ОТ ГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ ПРЕДЛАГАТ ДА БЪДЕ ПОСТАВЕН ПАМЕТНИК НА ГЕОРГИ ДАНЧЕВ КРАЙ ОБЩИНАТА
януари 29, 2019 1317 Прегледи

ПОЛИТИЦИ ОТ ГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ ПРЕДЛАГАТ ДА БЪДЕ ПОСТАВЕН ПАМЕТНИК НА ГЕОРГИ ДАНЧЕВ КРАЙ ОБЩИНАТА

Гражданско сдружение „Свети Георги Победоносец“ – Сливен, настоява край сградата на общината да бъде издигнат паметник на Георги Данчев. Това се казва в съобщение на сдружението, което има двама представители в най-политическия орган на Сливен – общинския съвет. Припомняме, че най-известните имена на същото сдружение са постоянни участници в избори, а някой от тях вече второ десетилетие в общинския съвет. Името „Георги Данчев“ носи един от големите булеварди в Сливен.

Ето какво предлагат от сдружението този път, според публикацията на „Седмица“: През 2020-та година се навършват 40 години от кончината на кмет Георги Данчев (мандат 1965-1980). Той е кметът на град Сливен, през чието управление бяха започнати няколко проекта, които значително подобриха средата на живот и направиха от град Сливен едно по-добро място за живеене. В това число са язовир Асеновец, пътните връзки в селищната система, концертни и театрални зали, днешния филиал на техническия университет, летище Бършен, и други.

Във времена на мрак и невежество, всяка малка искра е безценна, за осветяването на правилната посока към просветлението. Така е било и в най-тежките времена на безизходица, когато будни, умни, смели и находчиви българи са поставили началото на Възраждането. Епоха дала нов тласък за развитие и напредък – повод за гордост и самочувствие.

Всяка епоха си има своите герои. Личности, които със своята харизматичност са успявали да поведат армия след себе си. Личности, които са били готови да жертват личният си комфорт в името на общото благо. Личности, които са работили денонощно за да изградят една достойна среда за работа и живот. Личности, чийто труд не се оценява в първо лице единствено число, а е единица мярка за общо благоденствие.

За личността на Георги Данчев са казани и изписани много истини. Умен, енергичен, находчив, честен и справедлив. Това е човекът допринесъл за величието на нашият град през годините, в които беше модерно да си Велик в единствено число и първо лице. Той обаче успя да насочи цялата си енергия за общото благо. Успява да наложи такива лични стандарти за качество на човешките отношения и доверие, които да му позволяват да изисква от всеки друг да бъда поне на същото ниво. Само по този начин може да се поставят високи цели и да бъдат реализирани. Не случайно това са годините, през които градът ни изживява собственият си Ренесанс. А личността на Георги Данчев остава дълбок отпечатък в паметта на своите съвременници, на техните деца и внуци. Духът продължава да е жив и днес. Свидетели сме през годините, колко много от кандидатите да ръководят града ни, заявяват желанието си да успеят да се доближат до резултатите на Георги Данчев. Той се е превърнал в мерна единица за успешно управление и просперитет на гражданите на града.

Това е в основата на този наш проект, с който искаме да бъде създаден бюст на Георги Данчев, който да бъде поставен на място близко до общината, с което да напомня на всички, призвани да работят в името и за интересите на гражданите, че това не е толкова непосилна задача. Тази личност е успяла да излезе от сянката на партията и да бъде истински Възрожденец за своите съграждани

Ние от гражданско сдружение Свети Георги Победоносец, считаме че тази годишнина е чудесен повод да изразим своята признателност. В тази връзка ще предприемем необходимите стъпки, това да се случи.

 

Предишна СТРЕЛБИТЕ НА "БАТМИШ" ЗАПОЧВАТ ОТ 6 ФЕВРУАРИ
Следваща СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВИ ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА ЗАТВОРИТЕ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ В КОТЕЛ СЕ ОКАЗАХА АГЕНТИ НА ДС

Агенти на Държавна сигурност до 1989 г. днес са действащи съдебни заседатели в районния съд в гр. Котел. Това разкри проверка за принадлежност към тоталитарните комунистически служби там, извършена от Комисията по

Новини Сливен

ВРЕМЕ Е ЗА СМЯНА НА ГУМИТЕ – АВТОЦЕНТЪР „Х и Г“ НА БУЛ. „БАНСКО ШОСЕ“ 39 ВИ ОЧАКВА

Автоцентър „Х и Г“ – Сливен очаква своите клиенти на бул. „Банско шосе“ 39 – срещу завод „Динамо“. Тук ще можете да се погрижите за състоянието на своя автомобил при

Новини Сливен

23-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА НАРКОТИЦИ

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при осъществяване на патрулна дейност в малките населени места от община Сливен. На 2 ноември служители на участък „Петолъчка“ при извършване на обход

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

17 − 16 =