ПОЗИЦИЯ НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН” ЕАД
април 17, 2020 2430 Прегледи

ПОЗИЦИЯ НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН” ЕАД

Ние, от „Топлофикация Сливен“ ЕАД непрекъснато следим информацията в медиите, която се публикува за всичко свързано с  областта на енергетиката. През вчерашния ден в обществото се зароди сериозна дискусия по повод исканите от топлофикационните дружества нови цени на топлинната енергия. Смятаме, че в навечерието на великденските празници някой се опита да създаде излишно и ненужно напрежение. Поради тази причина решихме да се възползваме от правото си публично да изкажем позицията си.

Подадената в заявлението на „Топлофикация Сливен“ ЕАД цена на топлинната енергия с гореща вода е в размер на 82.78лв/МВтч, което е искане за увеличение с 2,83% на сега действащата стойност от 80.50 лв/МВтч.

За да се избегнат възможностите за спекулации, искаме да разясним, че въпросните искания за увеличения се формират на база изключително задълбочени калкулации. Посочените стойности за „Топлофикация Сливен“ ЕАД се формират на база множество параметри и са сметнати при използване на твърди горива в т.ч. въглища, биомаса и РДФ при изцяло комбинирано производство на енергия.

Не бихме искали всички топлофикационни дружества в страната да се слагат под общ знаменател и да се говори за тях с доза съмнение и да се прави опит за внушаване на чувство на недоверие. Всяко едно заявление, което се подава, независимо в коя институция, е предшествано от задълбочен икономически анализ, чиято цел е да оцени всеки един проект, инвестиция или начинание.

Най-важната цел, която сме си поставили в нашата дейност е да удовлетворяваме желанията на нашите абонати и да работим в техен интерес. Чрез разнообразяването на енергийния микс към момента успяваме да постигнем оптимизация на разходите на дружеството и благодарение на внедряването им в производствената дейност, успяваме да задържим цените на предлаганите услуги.

В навечерието на един от най-светлите християнски празници, искаме да пожелаем на всички крепко здраве!

 

От Ръководството на

Топлофикация Сливен ЕАД

 

Предишна МЛАДИ СЛИВЕНСКИ СОЦИАЛИСТИ РАЗДАДОХА КОЗУНАЦИ НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА ЗЛАТНИ НАКИТИ ОТ АПАРТАМЕНТ В КВАРТАЛ „СИНИ КАМЪНИ“

Полицейски служители работят по кражба от апартамент в сливенския квартал „Сини камъни“. На 02 февруари 23-годишена жена е подала заявление за извършена кражба от дома й за времето от 30

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА КОСТА КАРАНАШЕВ ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ЗДРАВНИЯ РАБОТНИК – 7 АПРИЛ

Уважаеми лекари и медицински специалисти от община Котел, Приемете моите най-сърдечни поздравления на днешната така специална дата – 7-ми април, Световен ден на здравето и професионален празник на здравния работник.

Новини Сливен

ОБСЪДИХА ХОДА НА ПРОЕКТА ЗА ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ НА ВАЖНИ ВОДОПРОВОДНИ И КАНАЛИЗАЦИОННИ СЪОРЪЖЕНИЯ

В заседателната зала на община Сливен се проведе работна среща по проекта за финансиране с европейски средства на обекти от водопроводната и канализационна мрежа, стопанисвана от „ВиК“- Сливен, на територията