ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД 25 МАРТ – БЛАГОВЕЩЕНИЕ
25.03.2024 176 Прегледи

ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД 25 МАРТ – БЛАГОВЕЩЕНИЕ

Скъпи съграждани,

Седмицата започва с голям християнски празник – Благовещение – деня, в който Архангел Гавриил предрича на младата Мария, че ще зачене и роди син. В този миг долетели лястовици и кукувици, които довели пролетта.

Приемете искрените ми поздравления по този свят повод! Възвестяването на толкова радостна вест носи надежда, укрепва вярата ни и ни дава увереност в силата на чистите сърца. Лястовиците и кукувиците остават символи на благата вест, но тя търси преди всичко почва, в която да покълне. Да бъдем последователни в стъпките си към доброто и да му даваме път! Неслучайно по Благовещение почитаме майчинството, защото майките носят най-чистата любов и с неоспорима преданост се посвещават на рожбите си. Изказвам уважението си към всички жени, които дават простор на женската сила и изпъстрят този свят с грижа, красота и любов! Пресветата Дева да ни закриля и да благослови домовете ни!

Честито Благовещение! Да останем отворени за благите вести в живота си и да сътворяваме благини в дните си, така както пролетта възражда природата за нов живот със светлината си!

Кмет на Община Нова Загора: Галя Захариева

Предишна ДНЕС Е БЛАГОВЕЩЕНИЕ
Следваща АТРАКЦИОНИ ЗА ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА СЛИВЕН ЗА ПРАЗНИЦИТЕ ОКОЛО ВЕЛИКДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА 500 ЛЕВА И ДОКУМЕНТИ ОТ АВТОМОБИЛ ОТ УЛИЦА „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ В СЛИВЕН

Кражба на лични вещи от лек автомобил разследват криминалисти на РУ-Сливен. На 2 ноември, за времето от 10,30 до 10,40 часа, неизвестен извършител е проникнал в незаключен лек автомобил „Хюндай“,

Новини Сливен

13-ГОДИШНО МОМЧЕ ПРИЧИНИЛО ЩЕТИ ЗА 2500 ЛЕВА НА АВТОМАТ ЗА КАФЕ

Малолетно 13-годишно момче е задържано за причиняване на щети, на стойност 2500 лева, по вендинг автомат за кафе в град Сливен. Автоматът е бил разбит през нощта на 8 октомври.

Новини Сливен

УЧЕНИК ОТ ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА В КОНКУРС, ОБЯВЕН ОТ ЕВРОДЕПУТАТА АСИМ АДЕМОВ

Стоян Иванов – ученик в 10 клас на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, спечели първо място в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“. Той се организира от евродепутата