ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД НИКУЛДЕН
06.12.2022 529 Прегледи

ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД НИКУЛДЕН

Уважаеми жители на Община Нова Загора,
Днес е един от най-големите празници в християнския календар – денят, в който почитаме Св. Николай Мирликийски Чудотворец, известен като благороден, щедър, дълбоко религиозен и посветен на Църквата човек. Той раздал цялото си богатство, което наследил от родителите си – богати земевладелци, на бедните и онеправданите.
Според народно-християнския мит за подялбата на света, нему се паднали моретата, реките, езерата. На него се приписват и много чудеса, избавящи моряците и пътуващите по море от водните стихии.
Свети Николай Чудотворец е светецът добротворец, който със силата на вярата и състрадателността си създава чудеса, затова става всенароден любимец. Да го почетем днес с благодарност в сърцата си!
Скъпи именици,

В днешния ден бих искала да отправя поздрав към Вас и да Ви пожелая здравето да е Ваш неотстъпен спътник! Името, което носите, означава „побеждаващ”. Съхранявайте надеждата и укрепвайте с делата си вярата в доброто! Бъдете победители в своя живот, но и чудотворци за своите близки, като ги дарявате с добротата и закрилата си! Най-великото чудо е любовта. Бъдете благословени да я разпознавате, подкрепяте и множите! И нека Св. Николай Мирликийски да Ви благославя, пази и напътства във всяка ваша стъпка!
Отправям поздрав по повод професионалния им празник и към всички, търговци и банкери! Благоденствието и успехът да са навсякъде с Вас!

Честит Никулден!

Предишна ДНЕС Е НИКУЛДЕН
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПО СЛУЧАЙ НИКУЛДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ Д-Р ИВАН ДАНЧЕВ

Скъпи съграждани, В навечерието на светлите празници нека си пожелаем преди всичко здраве! Нека бъдем солидарни и си помагаме в този тежък за всички ни момент. Изминава поредната година на

Новини Сливен

ИЗЛЕКУВАНИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ СА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ЗАБОЛЕЛИТЕ

През последното денонощие бяха диагностицирани 198 души в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са лекар, две медицински сестри, санитар, девет учители и 12 деца и ученици

Новини Сливен

МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДОМАШНО НАСИЛИЕ В НОВА ЗАГОРА

Служители на РУ-Нова Загора са задържали криминално проявен мъж на 39-години за домашно насилие. Сигналът е получен на 15 декември от жената, с която живее на семейни начала в град