ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД НИКУЛДЕН

ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД НИКУЛДЕН

Уважаеми жители на Община Нова Загора,
Днес е един от най-големите празници в християнския календар – денят, в който почитаме Св. Николай Мирликийски Чудотворец, известен като благороден, щедър, дълбоко религиозен и посветен на Църквата човек. Той раздал цялото си богатство, което наследил от родителите си – богати земевладелци, на бедните и онеправданите.
Според народно-християнския мит за подялбата на света, нему се паднали моретата, реките, езерата. На него се приписват и много чудеса, избавящи моряците и пътуващите по море от водните стихии.
Свети Николай Чудотворец е светецът добротворец, който със силата на вярата и състрадателността си създава чудеса, затова става всенароден любимец. Да го почетем днес с благодарност в сърцата си!
Скъпи именици,

В днешния ден бих искала да отправя поздрав към Вас и да Ви пожелая здравето да е Ваш неотстъпен спътник! Името, което носите, означава „побеждаващ”. Съхранявайте надеждата и укрепвайте с делата си вярата в доброто! Бъдете победители в своя живот, но и чудотворци за своите близки, като ги дарявате с добротата и закрилата си! Най-великото чудо е любовта. Бъдете благословени да я разпознавате, подкрепяте и множите! И нека Св. Николай Мирликийски да Ви благославя, пази и напътства във всяка ваша стъпка!
Отправям поздрав по повод професионалния им празник и към всички, търговци и банкери! Благоденствието и успехът да са навсякъде с Вас!

Честит Никулден!

Предишна ДНЕС Е НИКУЛДЕН
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПО СЛУЧАЙ НИКУЛДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„ФРАГМЕНТИ“ VOL.2

За втори път в галерия „Май” ще бъде осъществен кураторския проект „Фрагменти”. Първото издание беше през 2015 г., с вдъхновители и инициатори Тодор Терзиев, Благовеста Желязкова, Елеонора Терзиева и Стефко

Новини Сливен

МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ БЛАГОДАРИ НА РОТАРИ – СЛИВЕН ЗА ДАРЕНИЕ

С благодарност към „Ротари” клуб Сливен за проявения жест на хуманност и съпричастност, насочен към най-малките и крехки наши пациенти. С дарените средства от благотворителния коледен бал /м. декември 2019г./

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ЗАДИГНАХА 400 ЛЕВА ОТ ШОФЬОР НА МАРШРУТКА НА АВТОГАРАТА В СЛИВЕН

За 3 часа криминалисти на РУ-Сливен разкриха кражба на пари и документи. Извършителите са задържани. Сумата е върната в пълен размер на собственика. Кражбата е заявена около 13,30 часа на