ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД ЛАЗАРОВДЕН И ЦВЕТНИЦА
27.04.2024 194 Прегледи

ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД ЛАЗАРОВДЕН И ЦВЕТНИЦА

Скъпи  жители на Община Нова Загора,

Всяка година два последователни дни възвестяват един нов цикъл в обредния ни календар – красивите християнски пролетни празници Лазаровден и Цветница. Те са символ на възраждането и разцъфването на природата и живота, както и на пречистването на душата и израстването ѝ в пътя към Бог.

Удоволствие е за мен да Ви поздравя по този повод. Бъдете отворени с вяра да подпомагате обновяването и да дадете път на доброто! Благословени да са домовете и семействата Ви!

Скъпи именици,

Честит празник и на Вас, които носите името на Свети Лазар и красиви цветя! Имената Ви са белязани от символиката на здравето и дълголетието. Пожелавам Ви  жизнената сила на природата да е в основата на дните Ви! Бъдете устремени към слънцето и радостта!

Честит празник!

 

Кмет на Община Нова Загора: Галя Захариева

Предишна СЛЪНЧЕВА НОВА ЗАГОРА В ОЧАКВАНЕ НА ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО
Следваща МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „ДЕТСКИ РАЙ“ 1 И 2 ПОДРЕДИХА ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЦЕННИ НАХОДКИ БЯХА ОТКРИТИ ПРИ СПАСИТЕЛНИ АРХЕОЛОГИЧЕСКИ РАЗКОПКИ КРАЙ НОВОЗАГОРСКОТО СЕЛО ПРОХОРОВО

Ценни находки бяха открити при спасителни археологически разкопки край новозагорското село Прохорово. Това каза в интервю за БТА проф. д-р Борис Борисов, който ръководи екипа от археолози. Разкопките се финансират

Новини Сливен

ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА: ЗА НАС ОБРАЗОВАНИЕТО ОСТАВА СТРАТЕГИЧЕСКИ И НАЦИОНАЛЕН ПРИОРИТЕТ

Кандидат-депутатите от ГЕРБ и СДС Сливен Галя Захариева и Даниела Василева представиха основните приоритети в предизборната програма на ГЕРБ в сферата на образованието и науката в специално онлайн събитие: https://www.facebook.com/gerb.sliven/.

Новини Сливен

СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНО-ПРИЛОЖНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ЖИВОТНОВЪДСТВО

Международна научно-приложна конференция на тема: „Животновъдство – традиции, биологично разнообразие и споделен опит“ се провежда днес в Сливен. Във форума участват учени от  България, Франция, Германия, Гърция, Македония, Чехия, Италия,