ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД АНТОНОВДЕН И АТАНАСОВДЕН
17.01.2024 291 Прегледи

ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД АНТОНОВДЕН И АТАНАСОВДЕН

През януари почитаме двама християнски светци, живели в Египет през трети век – Свети Антоний Велики и Свети Атанасий Велики. Въпреки почти половинвековната разлика в годините си, в народната памет те остават като двама братя ковачи. Затова и дните, през които се прекланяме пред тях – 17 и 18 януари, празнуват ковачи, ножари, железари, налбанти и всички, носещи техните или близки до тях имена. На Антоновден се гонят болестите, а на следващия го Атанасовден, народът казва, че си тръгва зимата.

Скъпи именици,
Приемете искрения ми поздрав по повод личния Ви празник! На всички Вас и на семействата Ви пожелавам най-скъпото – крепко здраве! Да изпратим болестите и зимата и да се отворим с надежда за една здрава, плодотворна и благодатна година! Свети Антоний Велики и Свети Атанасий Велики да Ви закрилят и да подкрепят всяка добрина, която излиза от сърцата Ви!
Бъдете честити и благословени с мъдрост, с дълъг и щастлив живот!

Кмет на Община Нова Загора: Галя Захариева

Предишна НАД 1 500 ЖИТЕЛИ НА СЛИВЕН ПРАЗНУВАТ НА АНТОНОВДЕН
Следваща КАМЕРИТЕ В СЛИВЕН ОТНОВО ЗАСНЕХА ПОРЕДЕН ВАНДАЛИЗЪМ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГРАФИКЪТ ИВЕЛИН ШИРОВ С ИЗЛОЖБА В ХГ „ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ“

На 1 март, четвъртък, от 17:30 часа  в „Узуновата къща“ ще бъде открита изложбата на сливенският художник Ивелин Широв. Авторът ще представи пред местната публика живописни и последните си графични  творби. Това

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА ЗА ИНТЕГРИРАНИТЕ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ

Областният управител Минчо Афузов участва в информационен ден, организиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за представяне възможностите за кандидатстване по механизма за Интегрирани териториални инвестиции. Събитието в гр.

Новини Сливен

ПОЧИНА Д-Р МЕТОДИ ПОПСТОЙКОВ, ИЗВЕСТЕН КАРДИОЛОГ И БИВШ ДИРЕКТОР НА ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА В СЛИВЕН

Известният кардиолог и бивш изпълнителен директор на областната болница в Сливен д-р Методи Попстойков е починал в нощта на 24 януари в лечебното заведение, което управляваше от 1999 г. до