ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД БЛАГОВЕЩЕНИЕ
24.03.2023 754 Прегледи

ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД БЛАГОВЕЩЕНИЕ

Скъпи жители на община Нова Загора,

25 март – Благовещение, ни носи толкова радост и надежди! Според преданието рано сутринта архангел Гавраил известил Дева Мария, че е благословена и е избраницата да роди Божия син. Познат още като Благовец или половин Великден в различни части на България, празникът се свързва с предвещаването на пролетта. Старите хора казват, че в този ден долитат кукувицата и лястовицата и носят благата вест, че зимата си е отишла.

Пролетта е вече сред нас и това си личи по песните на птиците, разцъфтелите дървета и усмивки. Тя носи радост и добри вести, напомня ни, че няма сила, която да спре възраждащия се живот.

Всички ние сме избраници да изживеем своя живот, да го сътворяваме ден по ден. Ние сме отговорни за своето щастие, то е в наши ръце. И както цветята, засадени с  любов, разцъфтяват по-красиви, така е и с делата ни – когато ги изпълним с доброта, от тях се раждат надеждите ни.

С благодарност и мъдрост да вървим през дните си, благи мисли да отправяме към всичко около нас, за да дадем път на благите вести и на тяхното сбъдване!

Желая Ви вяра, надежда и любов в сърцата!

Честит личен празник и на Вас, скъпи именици!

Здрави, щастливи и благословени да сте!

 

Кмет на Община Нова Загора: Галя Захариева

Предишна ОДМВР-СЛИВЕН: НАД 1700 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП В СЛИВЕНСКО ЗА ЕДНА СЕДМИЦА
Следваща ИБРЯМ МУСТАФОВ: ВРЕМЕ Е ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СТРАНАТА ОТ ТОКСИЧНОСТТА НА „ПРОМЯНАТА“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС КАТАСТРОФИРА НА БУЛ. „БУРГАСКО ШОСЕ“ В СЛИВЕН

На 2 юли, в 23,55 часа, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на бул. „Бургаско шосе“ в град Сливен. Лек автомобил „Мерцедес“ управляван от водач на 34 години, се

Новини Сливен

ВЕЧЕ Я НЯМА КЪЩАТА НА БИВШИЯ ВОЕНЕН ПРОКУРОР НИКОЛАЙ КОЛЕВ В СЛИВЕН

Вече я няма къщата на бившия военен прокурор Николай Колев в родния му град Сливен. Този уикенд тя бе съборена, а мястото е вече заравнено. Къщата се намираше на ул.

Новини Сливен

ОЧЕРТАВА СЕ ЛЮТА БИТКА ЗА ВТОРОТО МЯСТО В ГЕРБ

Очертава се люта битка между кандидатите за депутати за второто място в листата на ГЕРБ за област Сливен, научи Sliveninfo. На третите по ред избори тази година второто място за