ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ПО ПОВОД 14 ФЕВРУАРИ
14.02.2023 370 Прегледи

ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ПО ПОВОД 14 ФЕВРУАРИ

Скъпи винари, лозари, винопроизводители и градинари,

По традиция на днешния ден българинът зарязва лозята, като по този начин поставя началото на стопанската година. Обредът има своя далечен тракийски корен, а в последствие се свързва с християнския мит за Свети Трифон. И в Новозагорския край на 14 февруари с ритуално зарязване лозите се „събуждат“ за нов живот. Районът ни е благодатен за лозарство, затова и грижовните стопани са много. Трифон Зарезан отбелязваме сред лозовите масиви, като споделяме и радостта си от възраждащата се сред студовете природа.

Отправям към Вас искрените си благопожелания за плодородна и богата година! Да е спорен трудът Ви и съпътстван с песни и веселие! Да е пенливо виното и да окичи празничните Ви трапези!
Поздравявам и всички, които приемат 14 февруари като празник и на любовта! Тя е силата, която ни води всеки ден. Желая на всички споделеност! Любовта да изпълва сърцата Ви! Бъдете щастливи и дарявайте щастие на хората, които са в живота Ви!

Честит празник!

 

Кмет на Община Нова Загора: Галя Захариева

Предишна ПРОВЕДЕ СЕ ЗАСЕДАНИЕ НА ПОСТОЯННА КОМИСИЯ ПО ЗАЕТОСТ КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ДИМИТРИНА РУСЧЕВА ОТ СЛИВЕН ВЛЕЗЕ В РЪКОВОДСТВОТО НА ВЪЗХОД МЛАДЕЖИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ БЪДЕЩЕТО Е ПРОДУКТ НА НАСТОЯЩЕТО!”

Ваня Проданова е преподавател в Техническия университет – филиал Сливен. Тя е семейна, с едно дете. На предстоящите избори се явява като втора в листата на „Изправи се.БГ! Ние идваме!”.

Новини Сливен

РЗИ-СЛИВЕН: НЕ ПИЙТЕ ВОДА ОТ ВОДОИЗТОЧНИЦИ, ИЗВЪН МРЕЖАТА НА ВиК

Регионална здравна инспекция-Сливен обръща внимание, че по линия на държавния здравен контрол се извършват проверки за съответствие с нормативно установените здравни изисквания за питейната вода, която се подава от Водоснабдяване

Новини Сливен

Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ ПОЗДРАВЯВА ЛЕКАРИТЕ С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен – д-р Васислав Петров, поздравява всички лекари в болницата и колегите си от здравните заведения в областта. „Днешният ден е специален за българските