ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД ЙОРДАНОВДЕН
януари 6, 2023 158 Прегледи

ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД ЙОРДАНОВДЕН

Денят, в който Йоан Кръстител кръщава Исус Христос във водите на река Йордан, е един от най-светите християнски празници в началото на годината. След тайнството на кръщаването, хората видели с очите си триединството – дочули гласа на Отец, Духът кацнал като гълъб на рамото на покръстения Божи Син. Затова празникът е известен като Богоявление и се почита във всяко семейство. С явяването на триединството на Бог, Син и Светия Дух, хората започнали по-силно да вярват в християнската идея.
Водите на река Йордан и днес се свързват с Христовото кръщене, затова и по нашите земи вярвали, че най-благословени са носещите името на свещената река. Освен тях имен ден имат и Богдан, Богдана, Богомил, Богомила, Божидар, Божидара и с производни на тези имена.

На Йордановден 949 жители на нашата община имат повод да празнуват. Най-възрастният от тях е Йорданка Драгиева Димитрова, родена на 19 януари 1927г., а най-малкият – едногодишният Йордан Огнянов Кръстев. Те ще получат моите лични пожелания в домовете си в поздравителен адрес от мое име.

На тях и всички именици искам да поднеса своите искрени пожелания преди всичко за крепко здраве. Нека дните им бъдат изпълнени с благодат и през тях да ги води силната им вяра и чистотата на сърцата им! Неслучайно името, което техните родители са им дали, е свързано с едно от най-светите тайнства на Християнското учение – кръщенето. Кръстените никога не са сами, те носят в себе си Божията частица, а Светият Дух е винаги с тях. Бъдете благословени! Почитайте името си и носете навсякъде със себе си светлината му и я множете!
Честит Йордановден! Честито Богоявление!

Кмет на Община Нова Загора: Галя Захариева

Предишна В НОВА ЗАГОРА СЕ ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОННА РЕЩА ПО ПОВОД ОТВАРЯНЕТО НА ПРОЦЕДУРАТА "ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД - ЕТАП I"
Следваща Д-Р ЙОРДАН ГОСПОДИНОВ - СТОМАТОЛОГЪТ СЪС ЗЛАТНИ РЪЦЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БУМ НА САМОУБИЙСТВА В СЛИВЕН

Пролетта отпуши истински бум на самоубийства в Сливен. Само за едно денонощие миналата седмица в града е имало четири самоубийства. Две от тях са обесвания, едно е самопрострелване, а четвъртия

Новини Сливен

СНЯГ + МЕКО ВРЕМЕ = БЕЛИ ПОКРИВИ И ЧЕРЕН АСФАЛТ

  Бяла приказка е тази сутрин в Сливен. До 8 часа валеше сняг на парцали, който истински зарадва децата. Снеговалежът обаче този път не затрудни шофьорите. Оказа се, че температурата

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Разбра ли, че е починал мъжът на Дора? – Чух, а много ли се е мъчил? – Не, бяха женени едва от две години. Ядосан мъж влиза при управителя