ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД ВАСИЛЬОВДЕН
януари 1, 2023 189 Прегледи

ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД ВАСИЛЬОВДЕН

Първият ден на Новата година идва с първия християнски празник – денят на Свети Василий Велики. Той е почитан заедно със Свети Григорий Богослов и Свети Йоан Златоуст като един от тримата велики светители и учители на православната църква. Негова е идеята за активното милосърдие и добротворство като израз и реализация на Христовия закон за любовта и прошката. От него е организиран и първият благотворителен монашески център в Кесария, в който негови възпитаници дават безвъзмездна помощ на болни и страдащи.

Наричат деня още Сурваки и по стар български обичай по домовете обикалят момчета до 14 години, които сурвакат с дрянова тояжка за здраве, плодородие и берекет.

В днешния първи за 2023 г. ден, когато поставяме началото на една Нова година, искам да поздравя тези, които носят хубавите български имена Васил, Василка и техните производни. В нашата община те са 527.

Скъпи именици,
вие започвате годината със свой личен празник. Бъдете преди всичко здрави, за да са щастливи всичките ви празници и спорни делниците ви! Радвайте се на всеки миг от живота и го градете такъв, какъвто искате да бъде! Бъдете мъдри в изборите си, последователни в делата си и благословени в пътя си!
С признателност към поколението, което е пазител на мъдростта, днес поднасям своите специални поздравления към най-опитния новозагорец именик – 90-годишвният Васил Николаев Славов от с. Кортен.
С надежда и вяра в нашето бъдеще – децата, се обръщам към родителите на тримесечния Васил Иванов Василев – най-малкия жител на нашата община, който ще отбележи първия си имен ден.

Бъдете здрави и благословени! За мен е чест да изкажа лични пожелания в поздравителен адрес, който ще получите в дома си.
На вас и всички именици желая честит имен ден и весел празник!

 

Кмет на Община Нова Загора: Галя Захариева

Предишна В ОБЩИНА СЛИВЕН МЪЖЕТЕ С ИМЕТО ВАСИЛ СА 1126
Следваща МОМЧЕ Е ПОСЛЕДНОТО БЕБЕ ЗА 2022 ГОДИНА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

70-ГОДИШЕН МЪЖ СЕ ПРОСТРЕЛЯ С ПУШКА В ДОМА СИ

70-годишен мъж се самоуби, прострелвайки се с пушка в дома си, научи Sliveninfo. Драмата се разигра в понеделник в Котел. Мъжът се самопрострелял със законно притежавана ловна пушка. Една от

Новини Сливен

ДНЕС ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ СЛИВЕН ОСТАВА БЕЗ ВОДА

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи на обект: „Изграждане на нови и реконструкция на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН ПРОВЕДЕ РЕДОВНОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ ДНЕС

Редовното си заседание проведе Общинският съвет днес. Общо 41 бяха точките от дневния ред. Беше прието изменението на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение. От трибуната кметът Стефан