ПОЗДРАВ НА КМЕТА КОСТА КАРАНАШЕВ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – 3 МАРТ
март 3, 2022 361 Прегледи

ПОЗДРАВ НА КМЕТА КОСТА КАРАНАШЕВ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – 3 МАРТ

Уважаеми съграждани,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Националния празник на Република България – 3 март и 144-годишнината от Освобождението!

Трети март е денят, в който се прекланяме пред паметта и подвига на хиляди българи – хъшове, хайдути, четници, революционери, знайни и незнайни герои, воювали за нашата свобода и достойно бъдеще. Нека на този паметен ден, сведем глави и се поклоним пред хората, запалили огъня на националното ни пробуждане и възраждане, пред книжовниците и  будителите, съхранили духовното ни богатство, историческа памет и национално достойнство.

Днес, нашата страна е свидетел на напрегната международна обстановка, която трябва да ни накара да преоткриваме и преосмисляме свободата като ценност, която за нас, българите е белязана със знака на страдание, порив и мъжество.

Загубата на човешки животи днес ни връща 144 години назад, когато нашата страна се е борила за своята политическа и духовна независимост, за своята безценна духовна и материална култура, за своето чакано, търсено и бленувано пет века освобождение. Затова днес, ние страдаме за изгубените животи на своите руски и украински братя, които преди 144 години, заедно с румънските, финските войни, българските опълченци и всички, които със своята героична саможертва са вграждали живота си в олтара на свободата.

Трети март не е само национален празник. Той е ден, който ни призовава да бъдем единни. Да бъдем достойни българи в днешните трудни времена! Да помним националните идеали и да пазим историческата си памет! Да предадем на децата си заветите на апостолите, на революционерите и възрожденците! Да възпитаме у тях гордост и себеуважение от това, че са потомци на героично минало и доблестни граждани на Родината! За да имаме достойно бъдеще! И да пребъде във времето България!

Пожелавам Ви празнично настроение, здраве и много успехи! Не забравяйте, че само от всички нас зависи просперитета на България, на град Котел и на селищата в общината.

Честит Национален празник!

Коста Каранашев,

Кмет на Община Котел

 

 

 

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН С 3 МАРТ - НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ
Следваща ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА ТРЕТИ МАРТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕУСТРОЙСТВО НА ДВИЖЕНИЕТО ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕЖДАНЕ НА ТРЕТИЯ КРЪГ ОТ ПЛАНИНСКИ ШАМПИОНАТ ПО АВТОМОБИЛИЗЪМ „БЪЛГАРКА 2018“

Временно преустройство на движението ще бъде въведено във връзка с провеждането на третия кръг от Планински шампионат по автомобилизъм „Българка 2018“. Това съобщиха от Районно управление на МВР – Сливен.

Новини Сливен

89 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

3712 нови случая на COVID-19 са били установени у нас през изминалото денонощие от направени 8820 PCR теста, показват данните в Единната информационна система. Общо потвърдените случаи от началото на пандемията са 133

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕН СЕ ПРОСТРЕЛЯ С ПИСТОЛЕТ В ГЛАВАТА

62-годишен мъж от Сливен се простреля с пистолет в главата, научи Sliveninfo. Той е направил опит да се самоубие в неделя. Стрелял е с газов пистолет в слепоочието си, но