ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ЯНКО ЯНКОВ ЗА 24 МАЙ
май 24, 2020 769 Прегледи

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ЯНКО ЯНКОВ ЗА 24 МАЙ

„Върви, народе възродени,
към светла бъднина върви,

  с книжовността, таз сила нова,
съдбините си поднови!…”

Тези стихове от Стоян Михайловски в съзвучие с музиката на Панайот Пипков карат всеки български гражданин да се вълнува, където и да е по света. Известна още като „Химн на св. св. Кирил и Методий“, песента чуваме от първия ни миг в училище и ни съпътства през целия ни живот. Винаги изговаряме думите с гордост заради смисъла, които носят.

Защото 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност. Защото трудностите и предизвикателствата са преодолими, когато устоите ни и тази духовност са здрави.

В навечерието на този светъл празник, един от най-дълго празнуваните в историята ни, да си припомним, че образованието, науката и културата са водещи за всеки народ.

Нека в навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, със заслужена признателност отдадем уважението си към първоучителите, защото писмеността, словото са началото, а после следват напредъкът и човечността.

В утрешния ден, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, да отдадем заслуженото на хората, които обучават и възпитават поколения български граждани. Нека на 24 май, въпреки трудностите и предизвикателствата, се чувстваме горди с поколенията преди нас и с надежда за добро бъдеще за тези, които ще дойдат след нас.

Позволете ми да поздравя от сърце всички Вас – представителите на българската култура, наука, образование и изкуство, читалищните дейци. Нека не стихва жаждата за знания, духовното извисяване и светлите помисли за общото добро!

Бъдете вдъхновени и успяващи, за да продължите своята благородна мисия!

Силата на словото и творческото вдъхновение да ви водят напред!

Честит празник!

 

Янко Янков

зам.-председател на ДПС​

Предишна ЖУРНАЛИСТ Е ОТКРИТ МЪРТЪВ
Следваща ДЕНЯТ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ – 24 МАЙ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ: ЧЕСТИТ БАНГО ВАСИЛ!

Поздрав по случай Банго Васил – ромската Нова година Уважаеми представители на ромската общност в община Котел, Честит Банго Васил! Нека 2018 година, която за Вас започва от 14 януари,

Новини Сливен

СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 179 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХАДЖИ ДИМИТЪР

С ритуал-поклонение на площад „Хаджи Димитър“ бяха отбелязани 179 години от рождението на един от символите на Сливен – Хаджи Димитър. ,,Доблестен патриот, борец за правда и свобода, той загива

Новини Сливен

РЕКОРД ПО „РАЗФАСОВАНЕ“ НА ДЪРВО

Истински рекорд по „разфасоване“ на дърво имаше днес в Сливен. Силният вятър буквално разцепи дърво на улица „Булаир“ тази сутрин. Докато екипът на Община Сливен дойде, падналото половин дърво беше