ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ЯНКО ЯНКОВ ЗА 24 МАЙ
май 24, 2020 736 Прегледи

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ЯНКО ЯНКОВ ЗА 24 МАЙ

„Върви, народе възродени,
към светла бъднина върви,

  с книжовността, таз сила нова,
съдбините си поднови!…”

Тези стихове от Стоян Михайловски в съзвучие с музиката на Панайот Пипков карат всеки български гражданин да се вълнува, където и да е по света. Известна още като „Химн на св. св. Кирил и Методий“, песента чуваме от първия ни миг в училище и ни съпътства през целия ни живот. Винаги изговаряме думите с гордост заради смисъла, които носят.

Защото 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност. Защото трудностите и предизвикателствата са преодолими, когато устоите ни и тази духовност са здрави.

В навечерието на този светъл празник, един от най-дълго празнуваните в историята ни, да си припомним, че образованието, науката и културата са водещи за всеки народ.

Нека в навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, със заслужена признателност отдадем уважението си към първоучителите, защото писмеността, словото са началото, а после следват напредъкът и човечността.

В утрешния ден, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, да отдадем заслуженото на хората, които обучават и възпитават поколения български граждани. Нека на 24 май, въпреки трудностите и предизвикателствата, се чувстваме горди с поколенията преди нас и с надежда за добро бъдеще за тези, които ще дойдат след нас.

Позволете ми да поздравя от сърце всички Вас – представителите на българската култура, наука, образование и изкуство, читалищните дейци. Нека не стихва жаждата за знания, духовното извисяване и светлите помисли за общото добро!

Бъдете вдъхновени и успяващи, за да продължите своята благородна мисия!

Силата на словото и творческото вдъхновение да ви водят напред!

Честит празник!

 

Янко Янков

зам.-председател на ДПС​

Предишна ЖУРНАЛИСТ Е ОТКРИТ МЪРТЪВ
Следваща ДЕНЯТ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ – 24 МАЙ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАТАСТРОФА НА ИЗХОДА КЪМ ЯМБОЛ

Катастрофа стана тази сутрин на изхода от Сливен към Ямбол, видя репортер на Sliveninfo. Лек автомобил „Фолксваген“ се е блъснал челно. Колата стои на шосето, а до нея има патрулка

Новини Сливен

КМЕТСТВОТО В СЕЛО БЯЛА БЛАГОДАРИ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ЗА ПОМОЩТА В ЕПИДЕМИЧНАТА СИТУАЦИЯ

Кметството в село Бяла изпрати благодарствен адрес до кмета на община Сливен Стефан Радев от името на жителите, които са изолирани в домовете си във връзка с Ковид-19. „Благодарим на

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ НОИ – СЛИВЕН

 Ръководството на ТП на НОИ-Сливен, уведомява за временна промяна на графика на работа на офиса на ТП на НОИ-Сливен в град Котел, а именно: През месеците Юли и Август 2019