ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ
03.03.2018 1517 Прегледи

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ

Уважаеми съграждани,

Днес отбелязваме най-светлия празник в нашата страна – 3 март и 140 години от подписването на Санстефанския мирен договор и Освобождението на България.

Денят на Освобождението е повод да отдадем дълбоко уважение и почит към героите, отдали живота си за България.  Да се преклоним пред светлата памет на всички онези, посветили себе си в името на нашата страна и помогнали, за да можем днес да се наричаме свободни българи и граждани на Европа.

Благодарение на българските опълченци, както и на героизма на руските, румънските и финските воини, днес ние сме със самочувствие, защото свободата ни не е дар. Тяхната героична саможертва е вградена в нашето изстрадало минало, довело до бленуваната Свобода.

Днес страната ни живее в мир, свобода и просперитет. Българите нямат врагове и се борят за достоен и щастлив живот в една свободна и  демократична  Европа.

Всеки народ има своята  история като познаването и съхраняването  й е възможност да се учи от нея, за да  просперира и да има по-добро бъдеще. В историята на България има много трагични, на и много светли дати. Има една от тях  обаче, която е със съдбоносно  значение да ни има такива, каквито сме днес. Това е датата  3-ти март 1878 година и тя съвсем заслужено е нашият национален  празник.

Като кмет на Община Котел, аз и моят екип сме поели отговорността да работим за развитието на нашата община и за съхраняването на нейните ценности, за да може нейните жители да останат тук и да се гордеят, че живеят в Община Котел.

Нека героичното ни минало ни вдъхновява за родолюбиви дела и ни дава сили да се справяме с предизвикателствата на времето!

Честит Национален празник!

 

Коста Каранашев,

Кмет на Община Котел

 

Предишна ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА 3 МАРТ СЕ ПРОВЕДЕ В ЗАЛА "СЛИВЕН"
Следваща ПЕТДЕСЕТ ПЕСНИ И СТИХОВЕ ЗВУЧАХА В НАВЕЧЕРИЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ В КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СРЕЩА ПО ПРОБЛЕМА С НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ МАЙКИ СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН

В Областна администрация се състоя среща с цел набелязването на мерки за намаляване броя на непълнолетните родилки. Цифрите за област Сливен са стряскащи. Според справка на Регионална дирекция „Социално подпомагане“,

Новини Сливен

ВРЕМЕННО ОГРАНИЧЕНИЕ НА ДОСТЪПА ДО ЧАСТ ОТ УСЛУГИТЕ, ПРЕДЛАГАНИ ОТ ПЪТНА ПОЛИЦИЯ

Поради възникнал технически проблем, този достъп ще бъде ограничен и в днешния ден Възникнал е технически проблем при инсталиране на нова версия на автоматизираната информационна система.  Това е причината през

Новини Сливен

В РЕЗУЛТАТ НА БЪРЗИ И ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ДЕЙСТВИЯ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ОДМВР – СЛИВЕН ПРЕДОТВРАТИХА РАЗРАСТВАНЕТО НА КОНФЛИКТ В НОВОЗАГОРСКИЯ КВАРТАЛ „ШЕСТИ“

Сигнал за възникнала свада  и ескалиращо напрежение в квартал в град Нова Загора е получен днес рано следобед. Незабавно към мястото били насочени полицейски екипи. В резултат на бързите и

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

four × 5 =